ABD İSTİHBARATINDAN DİKKAT ÇEKİCİ HAMAS RAPORU

Amerikan istihbarat teşkilatları, yıllık ortak raporlarında Siyonistlerin Netanyahu'ya olan güvensizliğine ve Amerikalılar arasında İsrail'e verilen desteğin zayıflamasına işaret ederek, Hamas'ın İsrail'e karşı silahlı direnişinin yıllarca sürebileceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 180 Tarih: 13 Mart 2024 15:47
ABD İSTİHBARATINDAN DİKKAT ÇEKİCİ HAMAS RAPORU

Amerikan istihbarat teşkilatları "Tehdit Değerlendirmesi 2024" yıllık ortak raporunda Gazze'deki gelişmelere değindi ve Hamas'ın İsrail'e karşı silahlı direnişinin muhtemelen yıllar boyu devam edeceğini duyurdular.
Dün Pazartesi günü bu örgütler, ABD Senatosu'nda Gazze savaşının bir sonucu olarak bölgede artan gerilim konusunda uyarıda bulundu ve Hamas'ın İsrail'e karşı silahlı direnişinin uzun yıllar devam etmesinin beklendiğini, Gazze savaşının uzun süre nesilleri etkileyeceğini açıkladılar.
ABD istihbarat teşkilatlarının yıllık raporunda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hem İsrail liderliğindeki hem de iktidardaki koalisyondaki konumunun tehlikede olduğu ve İsrailliler arasında Netanyahu'nun yönetme kabiliyetine yönelik artan bir güvensizliğin olduğu belirtiliyor.
ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Mark Wanner, ABD istihbarat teşkilatlarının başkanlarının katıldığı duruşmada İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgalinin yaklaşık 30.000 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu ve İsrail'in Hamas'a karşı savaşı, kökleri sivil halktan oluşan devlet dışı bir grubu yok etmek için tek başına askeri güç kullanmanın çok zor olduğunu gösterdi; Hele ki Hamas yer altı tünellerini kullanma konusunda çok yetenekli ve Hamas yıllarca direnebilir.
Bu Amerikalı istihbarat yetkilisi, Netanyahu'nun davranışının uzun vadede Amerika Birleşik Devletleri'nde İsrail'e verilen desteği zayıflatacağı yönündeki endişelerini de dile getirdi.

tesnim

Yorumlar