SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bölgedeki son gelişmeleri ele alan Seyyid Abdülmelik el-Husi, Gazze'ye yardım konusunda “destek cephelerinin” hayati rolüne vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 08 Mart 2024 23:56
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi bugün yaptığı haftalık konuşmada, ABD'nin Gazze'deki Filistinlileri öldürmek için tonlarca silah sağladığını, buna karşılık Gazze Şeridi'ne havadan çok az miktarda yardım göndererek kamuoyunu aldatmaya çalıştığını söyledi.

ABD'nin "Gazze Şeridi'ne kara ve deniz yolları ile havaalanları üzerinden yardım ulaştırılmasını" engellediğini vurgulayan Seyyid el-Husi, "ABD, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere karşı işlediği suçlarda birincil rol oynayarak utanç ve rezalet taşımaktadır. Bu durum, bu suçları görmezden gelen uluslararası toplum için de utanç vericidir" dedi.

ABD ve İsrail samimi değil

Seyyid el-Husi, Filistin Direnişi'nin Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerine karşı başlattığı şiddetli çatışmaların devam ettiğine işaret ederek, İsrail ordusunun "esirlerin geri alınması ve Direniş'in ortadan kaldırılması da dahil olmak üzere hedeflerine ulaşamaması" nedeniyle Gazze'deki birliklerinin "moral çöküntüsü" yaşadığını söyledi.

Yemen Direnişi lideri, ABD ve İsrail'in "Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının tamamen durdurulmasını atlamak için ramazan ayında geçici bir ateşkesi istismar etmeye" çalıştığını bildirdi.

Amerikalıların ya da İsraillilerin herhangi bir Arap ülkesiyle ilişkilerinde "samimi ya da barışçıl" bir politika izlemediklerini vurgulayan lider, ABD-İsrail-Batı gündemlerinin normalleşme süreçleri yoluyla "ulusları kontrol etmeyi" amaçladığını sözlerine ekledi.

Bu noktada Seyyid el-Husi, İsrail ve ABD saldırılarına karşı Müslüman ülkelerin tavrının "zayıf kaldığını" vurguladı.

el-Husi, ‘karar vericiler’in, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Gazze Şeridi'ni destekleyen operasyonlarına ilişkin görüşleri söz konusu olduğunda bile, eylemlerini herhangi bir pratik adım izlemeden açıklamalarla sınırladıklarını belirtti.

Destek cepheleri Filistin'in çıkarlarını ilerletiyor

Ayrıca, Direniş Ekseni'nden destek cephelerinin son birkaç ayda oynadığı önemli rolü de ele alan Ensarullah lideri, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarına ve Yemen halkı tarafından Filistin Direnişi’ne verilen halk desteğine dikkat çekti.

Seyyid el Husi, Yemen halkının Filistin için aktif bir şekilde seferber olarak, Yemen'de bir davayı desteklemek üzere bugüne kadar gerçekleşen en büyük siyasi ve askeri seferberliğe imza attığını söyledi.

Seyyid el-Husi, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin şimdiye kadar 403 balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracı kullanarak 96 operasyon gerçekleştirdiğini ve toplam 61 gemiyi hedef aldığını vurguladı. Aynı dönemde Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından işgal altındaki Filistin'de İsrail hedeflerine karşı füze ve droneler ile 32 operasyon düzenlendiğini de açıkladı.

Hizbullah'ın Lübnan'daki rolüne ve Filistin Direnişi'nin eylemlerine de değinen el-Husi, bu eylemler olmasaydı İsrail’in "tüm ümmete ciddi zararlar vereceğini" vurgulayarak, "Hizbullah'ın operasyonlarının niceliksel, niteliksel, etkili ve doğrudan angajmanlar içerdiğinin" altını çizdi.

Irak'taki İslami Direniş'in rolüne de değinen Seyyid el-Husi Iraklıların "İsrail düşmanını hedef almaya" devam ettiğine ışık tuttu ve grubun operasyonlarının yakın gelecekte "daha da artacağı" umudunu dile getirdi.

Ayrıca boykot kampanyalarının Filistin'i desteklemede oynadığı önemli rolün altını çizerek, dünyanın dört bir yanındaki insanları Amerikan ve İsrail mallarını kullanmamaya devam etmeye çağırdı.

YDH

Yorumlar