IRAK İSLAMİ DİRENİŞİNDEN KORSAN İSRAİL'E İHA SALDIRISI

Irak İslami Direnişi dün İsrail varlıklarını ve askeri bölgelerini hedef alan yeni bir İHA saldırısı düzenlediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 210 Tarih: 08 Mart 2024 16:45
IRAK İSLAMİ DİRENİŞİNDEN KORSAN İSRAİL'E İHA SALDIRISI

Askeri Medya biriminin yaptığı açıklamaya göre, Irak'taki İslami Direniş İsrail'in Roş Pinna havaalanına bir dizi insansız hava aracı (İHA) göndererek tesisteki bir askeri alanı hedef aldı.

Grup, "Direniş operasyonlarının ikinci aşamasında, Gazze'deki halkımızla dayanışma içinde ve masum Filistinli sivillere yönelik Siyonist katliamlara yanıt olarak, Irak İslami Direnişi savaşçıları 7 Mart 2024 Perşembe akşamı işgal altındaki topraklarımızda bulunan Roş Pinna Havaalanı'ndaki bir askeri üssü insansız hava araçları kullanarak hedef aldı" açıklamasında bulundu.

Irak Direnişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı devam ettiği sürece "düşmanın kalelerini acımasızca vurma kararlılığını" teyit etti.

Grup dün de el-Celil’deki "Kiryat Şimuna" havaalanını bir intihar uçağıyla hedef aldığını açıklamıştı

Yine Haşd Şaabi bünyesinde yer alan Seyyidu’ş- Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velai de dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilene kadar İsrail’e karşı operasyonlarının devam edeceğini duyurmuş ve "Irak İslami Direnişi iki hedefe ulaşmayı kendine görev edinmiştir; birincisi Irak'ı ABD işgalinden kurtarmak, ikincisi ise Filistin'i kutsal savaşında desteklemektir" demişti.

Irak İslami Direnişi geçtiğimiz salı günü erken saatlerde de savaşçılarının bir saldırı dronu kullanarak işgal altındaki Hayfa havaalanındaki elektrik santralini hedef aldığını duyurmuştu.

Bu operasyon, Irak Direnişi'nin Akdeniz'de İsrail denizciliğine abluka uygulanmasını ve İsrail limanlarının hizmet dışı bırakılmasını içeren operasyonlarının ikinci aşamasının bir parçası olarak, işgal altındaki Hayfa limanında bir kimyasal madde terminalinin yine bir insansız hava aracı saldırısıyla hedef alındığını doğrulamasından birkaç gün sonra gerçekleşmişti.

Irak İslami Direnişi çatısı altında faaliyet gösteren el-Nuceba Hareketi’nin Genel Sekreteri Ekrem el-Ka’bi 25 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Irak İslami Direnişi, ülkeyi özgürleştirmeye ve Filistin'deki Siyonist üsleri hedef almaya devam edecek ve bundan asla vazgeçmeyecektir.” demişti.

YDH

Yorumlar