ENSARULLAH'TAN ABD VE İNGİLTERE'YE UYARI

Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü, Yemen silahlı kuvvetlerinin Siyonist karşıtı operasyonlarının Gazze'ye yönelik saldırılar durdurulana ve bu bölgedeki abluka kaldırılıncaya kadar devam edeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 211 Tarih: 08 Mart 2024 16:24
ENSARULLAH'TAN ABD VE İNGİLTERE'YE UYARI

Ensarullah Hareketi'nin resmi sözcüsü ve Yemen müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, Yemen silahlı kuvvetlerinin ABD, İngiltere ve Siyonist rejimin çıkarlarına karşı son operasyonlarına atıfta bulunarak şöyle dedi: "Amerika ve İngiltere, Kızıldeniz'i askerileştirmenin sonuçlarına katlanıyor."

Muhammed Abdusselam: "İşgal altındaki Filistin limanlarına doğru seyreden İsrail gemilerinin veya onlara yük taşıyan gemilerin, işgalci düşmana Gazze'ye yönelik saldırganlığını ve ablukasını durdurması için baskı yapmak amacıyla meşru hedeflerimiz olduğunu defalarca vurguladık." açıklamasında bulundu.

Ensarullah Hareketi'nin resmi sözcüsü, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Amerika, dünya halklarının sesini duymalı ve (işgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırganlığının durdurulması) çağrılarına yanıt vermeliydi. Ancak iddialarının aksine gerilimi tırmandırıp çatışmayı genişletme seçeneğini tercih etti."

Muhammed Abdusselam: "Yemen güçleri önceden uyarı yapmadan hiçbir gemiyi hedef almıyor ve bazı gemiler buna uyarak geri çekiliyor ancak bu uyarıları dinlemeyi reddeden gemiler hedef alınıyor." dedi.

Ensarullah yetkilisi ayrıca, dünyanın Amerika'nın aldatmacasının tuzağına düşmemesi gerektiğini ve Siyonist işgalcilerin Amerika'nın tam desteğiyle Gazze halkına karşı işlediği soykırım suçlarını unutmaması gerektiğini söyledi.

rasthaber

Yorumlar