USAME HAMDAN: DİRENİŞ FİLİSTİN MİLLETİNİN İLERLEMESİNİN TEK YOLUDUR

Hamas'ın üst düzey liderlerinden Usame Hamdan Netanyahu'nun kabinesinin bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkmasını destekleyen Siyonist rejimin Knesset’inin oylamasına tepki olarak şunları söyledi: Direniş Filistin milletinin ilerlemesinin tek yoludur. 

Görüntülenme: 143 Tarih: 22 Şubat 2024 08:39
USAME HAMDAN: DİRENİŞ FİLİSTİN MİLLETİNİN İLERLEMESİNİN TEK YOLUDUR

Hamas Liderlerinden Usame Hamdan, şunları vurguladı: Netanyahu'nun bağımsız bir Filistin devletinin tek taraflı kurulmasına karşı çıkmasını destekleyen Siyonist rejimin Knesset oylaması, Filistin ulusu için ilerlemenin tek yolunun direniş olduğunu gösteriyor.

Hamdan şöyle devam etti: Bugün direniş Netanyahu'nun Siyonizmin ideolojik projesini hayata geçirme hayalinin sonudur.

Direniş ekseninin Filistin ulusuna verdiği desteğe atıfta bulunarak şunları söyledi: Özgürlüğe giden yolun (direniş yolunun) bu olduğundan hala emin.

Çarşamba akşamı Siyonist Knesset, Netanyahu kabinesinin Filistin devletini tek taraflı olarak tanımama önerisine oy çokluğuyla (99 lehte oy) onay verdi.

Hamdan, el-Mayadeen haber kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: Amerikan hükümetinin söyledikleri aslında direnişe baskı yapma amaçlı bir tür spekülasyon ve elbette hiçbir yere varmayacaktır.

Hamdan şöyle devam etti: Direniş projesi bireylere bağlı olmayıp, özel önemine binaen Filistin milletinin projesidir.

Bu Hamas lideri şunu vurguladı: Direniş güçlerinin ilişkileri kan ve fedakarlıkla iç içe yazılmış ve öğretilmiştir ve kötü propagandalar bunu asla etkileyemez.

Hamdan şuna işaret etti: Amerikan hükümeti hiçbir zaman tarafsız bir arabulucu olmamıştı aksine her zaman işgal rejiminin bir ortağı ve müttefiki olmuştur. Aksa Tufanı savaşının en önemli sonuçlarından biri de Amerika'nın bölgeyi Washington ve Tel Aviv'in çıkarlarına göre haritalandırma planlarını durdurmasıdır

Hamdan şunu vurguladı: Siyonist düşman, Refah'a kara saldırısı konusunda hâlâ tereddüt yaşıyor. Çünkü Gazze'deki tüm saldırı ve operasyonlar tamamen etkisiz kaldı.

tesnim

Yorumlar