ABDÜLAZİZ SALİH BİN HABTUR: MISIR HALKI İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Yemen'deki geçici hükümetin Başbakanı, bu ülkeyi bölgedeki ana aktör olarak nitelendirdi ve Filistin milletiyle dayanışma içinde olduklarını da vurguladı. 

Görüntülenme: 145 Tarih: 22 Şubat 2024 21:35
ABDÜLAZİZ SALİH BİN HABTUR: MISIR HALKI İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Yemen'deki geçici hükümeti Başbakanı Abdülaziz Salih bin Habtur şunları söyledi: "Bugün Yemen'in önemli bir oyuncu olduğunu dünyaya söylüyoruz ve topraklarımızdan Gazze ile dayanışma ilan ediyoruz."

Bab ül-Mendeb'i Yemen'e ait olarak nitelendiren Yemen başbakanı  Yemen'in Bab ül-Mendeb'deki direniş kararının hukuki, mantıklı, ahlaki ve stratejik olarak değerlendirdi.

Bu üst düzey Yemenli yetkili, Mısır halkının Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğuna dikkat çekerek şunları ekledi: "Mısır halkı hangi grup ve siyasi cereyandan olursa olsun, Siyonist varlığın inşa edildiğinin amaçlarını bildiği için normalleşmeye karşıdır çünkü nihai hedefin Mısır'ı, Suriye'yi ve Irak'ı yutmak olduğunu biliyor. "

Yemen başbakanı konuşmasının bir başka bölümünde İran Cumhuriyeti'nin bu alandaki dik duruşuna da değinerek İran'ı direniş ülkesi olarak örnek göstererek şunları söyledi: "İran'ın iç yapısı, 45 yıl boyunca bilime, teknolojiye ve güç araçlarına dayandırıldığı için tutarlı ve koordinelidir."

tesnim

Yorumlar