NİCOLAS MADURO'DAN İSRAİL'E NAZİ BENZETMESİ

Hitler’in Batılı seçkinler tarafından yaratılmış bir canavar olduğunu söyleyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in suça yönelik askeri aygıtının aynı güçler tarafından finans edildiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 147 Tarih: 21 Şubat 2024 18:24
NİCOLAS MADURO'DAN İSRAİL'E NAZİ BENZETMESİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonunu Nazi Almanyası'nın suçlarına benzeten Brezilyalı mevkidaşı Luiz Inacio Lula da Silva'ya destek verdi.

ISNA haber ajansının bildirdiğine göre, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro bu açıklamaları, "With Maduro Plus" adlı televizyon programında yaptı.

Nicolas Maduro, konuşmasında, Brezilyalı mevkidaşı Luis Inacio Lula da Silva'nın yakın zamanda İsrail rejimi hakkında söylediklerini destekledi.

Maduro, "Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Londra'daki güçlü isimler, Hitler'in 1933'te iktidara gelişini destekledi ve kutladı. Onu cesaretlendirdiler ve Yahudi atalarıma zulmetmesine izin verdiler" dedi.

Venezüella Devlet Başkanı, 2010'ların başında atalarının Yahudi olduğunu kamuoyuna açıklamıştı.

Maduro, bugün Katolik olan büyükanne ve büyükbabasının öncesinde Sefarad Yahudileri olduğunu söylemişti.

Hitler askeri gücünü Sovyetler Birliği'ne karşı kullanırken Batılı güçlerin, sessiz kaldığını belirten Maduro, sonuçta Hitler'in Batı tarafından yaratılmış "bir kurgu, bir canavar" olduğunu vurguladı.

Nicolás Maduro sözlerinin devamında şunları söyledi: "Hitler Batılı seçkinler tarafından yaratılmış bir canavardı. İsrail'in suça yönelik askeri aygıtı artık aynı finansmana sahip. Başkan Lula da Silva'nın söylediği gibi, İsrail hükümeti, Hitler'in, Yahudi halkına yaptığının aynısını Filistin halkına yapıyor."

Modern İsrail’in de tam bu durumda olduğunu belirten Venezüella Devlet Başkanı, hâlâ köklerine sadık olan Yahudilere, Filistinlilere yönelik devam eden katliamı durdurma çağrısında bulundu.

Maduro "insanlığın yakında oraya gelip adaleti getireceğini" umduğunu da ifade etti.

Lula, bundan birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki eylemleri nedeniyle İsrail'i Nazi Almanya'sına benzeterek, yıllardır abluka altındaki bölgede yaşananların savaş değil, soykırım olarak nitelendirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Aynı gün Başbakan Benyamin Netanyahu da Brezilya Devlet Başkanı hakkında yorumda bulunarak İsrail'i Naziler ve Hitler ile kıyaslamanın kırmızıçizgiyi aşmak olduğunu savunmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın ülkede 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini duyurmuştu.

YDH

Yorumlar