BOLİVYA'DAN LULA SİLVA'YA DESTEK

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, işgal rejiminin 'istenmeyen kişi' ilan ettiği Brezilyalı mevkidaşı Luiz Inácio Lula da Silva'ya destek sundu. 

Görüntülenme: 135 Tarih: 21 Şubat 2024 08:53
BOLİVYA'DAN LULA SİLVA'YA DESTEK

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndaki saldırılarını Nazi Almanya'sının işlediği suçlara benzettiği için İsrail'de 'istenmeyen kişi' ilan edilen Brezilyalı mevkidaşı Luiz Inácio Lula da Silva'ya destek verdi.

Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda Arce, "Cesur Filistin halkına karşı işlenmekte olan soykırıma ilişkin gerçekleri dile getirdiği için İsrail'de istenmeyen kişi ilan edilen Brezilya'nın değerli Devlet Başkanı ile tam dayanışma ve desteğimizi ifade ediyoruz," dedi.

Arce, "Tarih, bu barbarlık karşısında kayıtsız kalanları affetmeyecektir," ifadesini kullandı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı sonucunda sivillerin katledilmesinin Hitler'in Yahudilere karşı işlediği suçlarla kıyaslanabileceğini söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aynı gün Lula'nın sözlerini 'utanç verici' olarak nitelendirmiş ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ile birlikte Brezilya'nın İsrail Büyükelçisini çağırmıştı.

Katz, 19 Şubat'ta Brezilya Devlet Başkanını 'özür dileyene kadar' istenmeyen kişi ilan etti. Lula da Silva'nın uluslararası ilişkilerden sorumlu özel temsilcisi Celso Amorim ise, devlet başkanının özür dilemeye niyeti olmadığını duyurdu.

YDH

Yorumlar