HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Hamas hareketi, Siyonistlerin kutsal ramazan ayında Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik tehlikeli planının sonuçları ve Filistin halkının bu kutsal mekana girmesinin engellenmesi konusunda uyarılarda bulunarak, bütün Filistinlilerden bu düşmanın oyununa karşı ayağa kalkmalarını ve Mescid-i Aksa'da bulunmalarını istedi. 

Görüntülenme: 282 Tarih: 19 Şubat 2024 14:51
HAMAS'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Siyonist rejimin Faşist Kabinesinin İç Güvenlik Bakanı Itmar Ben Gvir'in Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesini engellemeye yönelik tehlikeli planını açıklamasının ardından, Hamas hareketi, bu planın işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kabul edilmesini kınadı ve Ben Gvir'in Netanyahu'nun Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin sınırlandırılması yönündeki önerisinin kabul edilmesinin, Siyonist suçların yayılması anlamına geldiğini vurguladı.
Hamas, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin kısıtlanmasının bu kutsal mekandaki ibadet özgürlüğünün ihlali olduğunu ve düşmanın Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kutsal Ramazan ayı boyunca yoğunlaştırma niyetinin göstergesi olduğunu vurguladı.
Hamas hareketi ayrıca işgal altındaki topraklarda, Kudüs'te ve Batı Şeria'da yaşayan tüm Filistin halkını işgalcilerin bu kararına karşı durmaya ve harekete geçerek Mescid-i Aksa'ya katılmaya çağırdı.
Siyonistlerin bu komplo planına Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de tepki gösterdi ve işgalcilerin Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmelerini engelleme kararının, düşmanın Filistin milletine karşı başlattığı soykırım savaşının bir parçası olduğunu, bu komploya karşı topyekun bir intifadadan başka çare bulunmadığını duyurdu.
Bu, Siyonist TV Kanal 12'nin Itmar Ben Gvir'in kutsal Ramazan ayı boyunca Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine ciddi kısıtlamalar getirme yönündeki tehlikeli planını duyurmasının ardından Filistinli grupların tepkisiydi.
Bu rapora göre Ben Gvir, Netanyahu başkanlığındaki aşırılık yanlısı kabine üyelerinden Ramazan ayı boyunca Batı Şeria'dan Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin tamamen yasaklanmasını istedi; Ayrıca Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya diğer bölgelerden girişlerine de sıkı kısıtlamalar getiriliyor.
Bu faşist Siyonist bakanın planına göre, bir de Batı Şeria'daki Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya gidememesi var ve Kudüs ve 1948'de işgal altındaki topraklardaki Filistinliler de ciddi kısıtlamalarla karşı karşıyadır ve bu bölgelerden Mescid-i Aksa'ya yalnızca 70 yaş üstü kişiler gidebilmektedir.

tesnim

Yorumlar