YEMEN ORDUSUNDAN KIZILDENİZ'DE YENİ OPERASYON

Yemen ordusu sözcüsü, Kızıldeniz'de bir İngiliz gemisi ve ABD İHA'sını hedef aldıklarını duyurdu. 

Görüntülenme: 245 Tarih: 19 Şubat 2024 13:26
YEMEN ORDUSUNDAN KIZILDENİZ'DE YENİ OPERASYON

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Aden Körfezi'nde İngiliz gemisi "RUBYMAR"ın füze operasyonuyla hedef alındığını duyurdu.

Yahya Seri, bu saldırı sonucunda söz konusu geminin tam olarak hedef alındığını ve bu durumun geminin tamamen durmasına neden olduğunu, artık bu geminin batmakta olduğunu söyledi.

Yemenli yetkili İngiliz gemisine yönelik operasyon sırasında Yemen silahlı kuvvetlerinin mürettebatın güvenli bir şekilde gemiden ayrılmasını sağlamaya çalıştığını da söyledi.

Yemen Ordusu Sözcüsü ayrıca, Hudeyde ilinde Yemen Savunma Kuvvetlerinin, Yemen'e karşı düşmanca bir görev yürütürken Amerikan insansız hava aracını (MQ9) güçlü bir füzeyle hedefleyebildiğini duyurdu.

Yahya Seri bir kez daha şöyle bir hatırlatmada da bulundu: "Bu ülkenin güçleri, tüm düşman hedeflere karşı daha fazla askeri önlem almaktan ve benzer operasyonlar gerçekleştirmekten, Yemen'i savunmaktan ve Filistin halkına destek vermekten asla çekinmeyecek, bu operasyonlar Gazze'ye yönelik saldırılar tamamen bitene kadar devam edecektir. "

tesnim

Yorumlar