ABDULBARİ ATVAN: SİYONİSTLERİ SAVUNAN TÜM TARAFLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK

Tanınmış bir Filistinli analist, Yemenlilerin Gazze'ye destek konusundaki istikrarlı pozisyonunu övdü ve ABD'nin Ensarullah'ı terör listesine koyarak bu hareketi onaylayan düşmanca eyleminin tam tersi sonuçlara yol açacağını ve işgalcileri savunan tüm tarafların bunun bedelini ağır ödeyeceğini belirtti. 

Görüntülenme: 241 Tarih: 18 Şubat 2024 19:35
ABDULBARİ ATVAN: SİYONİSTLERİ SAVUNAN TÜM TARAFLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK

ABD Hazine Bakanlığı, Gazze halkına destek verme ve Siyonist işgale karşı durma konusundaki onurlu duruşundan dolayı Yemen hükümeti ve halkına yönelik düşmanca eylemleri çerçevesinde, yakın zamanda Ensarullah Hareketi'nin adını da terör örgütleri listesine eklemişti. Cuma günü yaptığı açıklamada terörizm olarak adlandırdığı Ensarullah'a yönelik yaptırımların uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Önde gelen Filistinli analistlerden ve bölgesel Ray el-Yevm gazetesinin editörü Abdulbari Atvan, yeni makalesinde ABD'nin Ensarullah'a yönelik bu düşmanca eylemine yanıt olarak şunları yazdı:

"Bunun üzerine Yemenliler bu habere Hayfa'ya giden bir İngiliz petrol tankerini hedef alıp karşılık vererek kutlama yaptı ve Gazze'de açlık ve soykırım savaşıyla karşı karşıya kalan kardeşlerine destek olma yönündeki tutumlarını sürdürdüklerini bir kez daha vurguladılar.

Ensarullah hareketinin Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, cuma günü Yemen genelinde milyonların katıldığı tezahürat gösterisinde yaptığı konuşmada şunu vurguladı: "Ensarullah, Gazze Şeridi'ni destekleme pozisyonundan geri adım atmayacak. Ne kadar zorlu olsa da ve sonuç ne olursa olsun, Yemen bu tutumuna bağlı kalacak. Bu tutumumuz Yemenlilerin ahlaki ve dini değerlerinden kaynaklanmaktadır ve bundan asla geri adım atmayacağız ve ülkemize izinsiz giren herkes sert bir karşılık alacaktır."

Amerika'nın Düşmanca Eyleminin Yemenliler Açısından Hiçbir Değeri Yok

San'a'daki hükümet yetkililerinden birine, ABD'nin Ensarullah Hareketi'nin adını "terörizm" listesine koyma eylemiyle ilgili görüşünü sorduğumuzda, ironik bir şekilde şunları söyledi: "ABD'nin bu tutumu o kadar bayağılaştı ki onunla uğraşmak için zaman ayırmaya değmeyecek kadar önemsiz. Amerika Birleşik Devletleri birkaç yıl önce böyle bir eylem yaptı ve biz buna önem etmediğimiz için, daha sonra Amerikan hükümeti korku ve saldırı nedeniyle kararını iptal etmek zorunda kaldı. Gazze Şeridi'nde soykırım suçunu işleyen taraf ABD'dir ve bu suçta 29.000'e yakın insan şehit olmuş, 100.000'e yakın sivil de yaralanmıştır ki bu başlı başına Amerikan terörizminin gerçek bir simgesidir. Arap ve İslam dünyasında belki de işgalcilerle karşı karşıya kalan, Gazze'ye destek veren tek ülke Yemen'dir. Gazze'deki kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz ve önümüzdeki günler sürprizlerle dolu olacak."

Yemen'in Filistin'i Destekleme Tutumu Batı'ya Yüz Milyarlarca Dolara Mal Oldu

Bu sözleri söyleyen Yemenli yetkili isminin açıklanmasını istemedi. Tabi ki korkudan değil, medyada yer almak istemediği için. Söylediği bu sözler aslında tüm Yemen milleti adınadır ve tüm Yemenlilerin gerçek duygularını ifade etmektedir. Yemen halkının bazı iç ve dış konularda fikir ayrılıkları olması mümkündür, ancak konu Filistin ve bu toprakların insanlarına yönelik Siyonist-Amerikan saldırganlığı olduğunda tüm Yemenliler farklılıklarını bir kenara bırakıp Filistin'e destek vermek ve işgalcilerle yüzleşmek için tek bir kalede duruyorlar.

8 yılı aşkın süredir yıkıcı ve kanlı bir savaşın içinde olan Yemenliler, Amerika'dan da, onun uçaklarından, kuvvetlerinden, filolarından da korkmuyorlar. Temel olarak 'korku' kelimesinin Yemenlilerin sözlüğünde yeri yoktur ve bu nedenle tarih boyunca ülkelerine saldıran tüm düşmanları mağlup etmeyi başarmışlardır. Şimdi Yemenlilerin Kızıldeniz'de Amerikan-İngiliz ve diğer 8 ülkeden oluşan koalisyonuna karşı, Batı ekonomisine on milyarlarca dolara mal olan cesur yüzleşmesine tanık oluyoruz.

Yemenli savaşçıların fedakarlığı ve kanıyla elde ettiği bu başarısına karşı bazı Arap ülkelerinin İşgal rejimine mal sağlamak amacıyla Hayfa'ya ulaşmak için kara köprüsü inşa etmeye çalıştığını görmek biz Araplar ve Müslümanlar için çok acı vericidir. Arap ülkelerinin bu eylemi, Gazze halkının yanında cesurca duran Yemen halkından ve liderlerinden ahlaki, milli ve insani değerler açısından ne kadar farklı olduklarını gösteriyor.

ABD'nin Ensarullah'a Yönelik Yaptırımları Tam Tersi Sonuç Doğuracak

Elbette Ensarullah'ın adını Amerika'nın terör listesine koymak tam tersi sonuçlar doğuracaktır. Çünkü daha önce Amerika'nın bu ırkçı terör listesine dahil olan tüm ülkeler, gruplar ve örgütler galip gelmeyi ve tam anlamıyla kendi kendine yetmeyi ve kendine güvenmeyi başardılar. Bu alandaki direniş düzeyinde ciddi askeri ve ekonomik ilerleme görüyoruz. ABD'nin en ağır yaptırımlarına maruz kalan İran İslam Cumhuriyeti de bu alanda açık bir örnek teşkil etmekte ve çeşitli düzeylerde kendi kendine yetmeyi başarabilmiştir.

Allah'a şükürler olsun ki, İslam ümmetinde Yemenliler gibi Batılı ve Amerikalı sömürgecilerden korkmayan, diğer Arap ülkeleri gibi Siyonistlerin zulmüne teslim olmayan, şerefli ve cesur savaşçılar var. Yemen'in şerefli halkı, Gazze ve Batı Şeria'daki kardeşlerinin yanı sıra Lübnan, Irak, Suriye vb.'deki tüm direniş cepheleriyle birlikte zaferi kutlayacak ilk kişiler olacak.

rasthaber

Yorumlar