SİYONİST REJİM ULAŞTIRMA BAKANI MİGİ REGEV'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEŞEKKÜR

İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, Suudi eksenindeki ülkelerin Yemen’in İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için İsrail’e yaptığı büyük hizmeti şöyle anlattı. 

Görüntülenme: 408 Tarih: 18 Şubat 2024 14:43
SİYONİST REJİM ULAŞTIRMA BAKANI MİGİ REGEV'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEŞEKKÜR

“Şu an Mundra limanında bulunuyoruz. Mundra, Hindistan’ın en büyük limanıdır. Kuzey bölgesinde bulunuyor. Mallar buradan çıkıyor. Gördüğünüz bu kargolar, Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Emirlikler’den de kara yoluyla İsrail’e geliyor. 

Savaş bize sınırlamalar, zorluklar dayattı. En büyük zorluk malların İsrail devletine nasıl taşınacağıydı. İsrail devleti bir ada gibidir. Tüm mallar deniz yoluyla ulaşır. Maalesef Husiler Kızıldeniz’de İsrail’e gelen gemilere saldırmaya başladı. Dolayısıyla bizim yeni bir alternatif yola ihtiyacımız oldu. 

Mallar Hindistan’ın Mundra limanından çıkıyor, deniz yoluyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne geliyor. Ondan sonra biz kamyonlarla Suudiler ve Ürdün üzerinden İsrail’e taşıyoruz. Onlar da bu malların geçmesine ve İsrail’e ulaşmasına izin veriyor. Allah dilerse yapacağız ve başaracağız.”

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün, 2005’ten beri İran’ın bölgedeki müttefikleriyle bir ‘Şii Hilali’ oluşturduğunu ve Sünni dünyayı tehdit ettiğini öne sürüyordu.

Sünnilik vurgusuyla Suriye’ye karşı terörist grupları destekleyen bu ülkeler, 24 Mart 2015’te de şu an Yemen’in büyük çoğunluğunu yöneten Ensarullah Hareketi’ne karşı savaş başlatmıştı.

Gazze’deki Sünni Filistinliler için Şii Hizbullah, Irak Halk Seferberlik Güçleri ve Yemen Ensarullah Hareketi İsrail’le savaşırken, ‘Şii Hilali’ tehdidiyle Direniş Ekseni’ne karşı mezhep kışkırtıcılığı yapan Sünni ülkeler, İsrail’e uygulanan ablukayı kırıyor.

YDH

Yorumlar