MOSSAD ESKİ BAŞKANI DANNY YATOM'DAN HİZBULLAH YORUMU

Siyonist İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın eski başkanlarından Danny Yatom, Tel Aviv’in 7 Ekim’deki başarısızlıktan ders alması gerektiğine dikkat çekerek, Hizbullah'la savaşın İsrail'in lehine olmadığını belirtti. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 18 Şubat 2024 19:52
MOSSAD ESKİ BAŞKANI DANNY YATOM'DAN HİZBULLAH YORUMU

Lübnan'dakiHizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Cuma günü yaptığı konuşmada, Lübnan'da Siyonistlerin saldırılarında katledilen sivillerin kanının bedelini mevzileri vurarak değil kan ile alacaklarını söyledi.

Hizbullah'ın İsrail'e karşı koyabilecek düzeyde askeri kabiliyetleri ve kapasitesinin olduğunu belirten Nasrallah, "Direnişin Kiryat Şmona'dan Eliat'a kadar mesafe kat edecek özelliğe sahip füze gücü var" dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşmasının ardından Siyonistler arasında panik yaşandığını iritaf eden rejim medyası İsrail'in kuzeyinde (İşgal Altındaki Filistin Toprakları) birçok yolun kapatıldığını duyurdu.

İsrail rejiminin KAN televizyonu, Nasrallah'ın tehditlerinin ardından yetkililerin kuzeydeki birçok yolun kapatılması emrini verdiğini doğruladı.

Siyonist İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'ın eski Başkanı Danny Yatom, Lübnan direnişiyle savaşın sonuçlarından duyduğu endişeyi dile getirerek, Hizbullah'a savaş açmanın İsrail'in lehine olmadığını söyledi.

Şu anda İsrail'in Direniş Eksenine karşı tek başına olduğunu iddia eden Yatom, ‘’ABD öncülüğündeki ‘liberal demokratik’ eksenin bu eksenle (direnişle) mücadelesi yerine İsrail onunla savaşmak zorunda kaldı.’’ dedi.

Danny Yatom, ‘’7 Ekim'de İsrail'i kurtarmak için 2 uçak gemisine ihtiyacımız olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Biz ‘çıplak ayaklarla (Hamas güçleri) savaştığımızı sanıyorduk, ama İsrail'in bu saçmalığa bir daha dönmemesi için bundan ders alması gerekiyor.’’ ifadesini kullandı.

Öte yandan Binyamin Netanyahu'ya yakınlığı ile bilinen sağcı Siyonist general Gershon Hacohen, ‘’Kuzeyde durumumuz çok kötü ve benzeri görülmemiş bir durumdayız.’’ dedi.

Siyonist İsrail’in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, ‘’Şu an1967'de yaşamıyoruz. İsrail'in artık Hizbullah'ı püskürtecek ne ordusu ne de savaşa girecek gücü var ve İsrail'in bu konuda öne sürdüğü tüm tehditler uluslararası bir operasyonu kışkırtmaya yönelik.’’ ifadesine yer verildi.

Hizbullah Genel Sekreteri'nin Cuma günü yaptığı konuşması hakkında işgalci rejimin medyasında, ‘’Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun bu hafta güney Lübnan'da sivilleri hedef alan saldırılarına bu kez tepkinin çok sert olacağını dile getirdi.’’ ifadesine yer verildi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın tehditleriyle ilgili endişelerini dile getiren İsrail medyasında, Nasrallah'ın yapacağı her tehdidi ertesi gün gerçekleştireceği kaydedildi.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah’ın Lübnanlı sivilleri hedef alma bedelinin İsrail için çok ağır olacağı yönündeki tehditlerinin ardından İsrail'in kuzeyinde (İşgal Altındaki Filistin Toprakları) alarm durumu yükseltildi.

Daha önce Lübnan sınırındaki siyonist yerleşkenin Bölge Konseyi Başkanı Mateh Asher Moshe Davidovich, Nasrallah'ın ülkesinde yaşıyoruz. Hizbullah'ın ülkesinde yaşıyoruz. Kuzeydeki denklemleri de belirleyen odur. Başbakan Binyamin Netanyahu da dahil olmak üzere yetkililerden uyanmalarını ve güvenlik olmadan İsrail için temelde bir kuzey bölgesinin olmayacağını anlamalarını istiyoruz.’’ demişti.

tesnim

Yorumlar