EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yayımlanan video kaydında Aksa Tufanı’nın önemine ve başarısına değinen Ebu Ubeyde, Direniş'in “işgale karşı topraklarını savunmaya devam edeceğini” vurguladı. 

Görüntülenme: 218 Tarih: 17 Şubat 2024 14:25
EBU UBEYDE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde dün yaptığı açıklamada "Aksa Tufanı operasyonunun modern tarihin en uzun işgalinin sonunun başlangıcıdır ve ulusumuzun tarihinde bir dönüm noktası olacaktır" dedi.

Ebu Ubeyde, yayımlanan videoda Aksa Tufanı’nın, bölgenin çehresini değiştirdiğini ve değiştireceğini söyledi.

Direniş savaşçılarının, İsrail güçleri saflarında eşi benzeri görülmemiş ağır kayıplar verdirdiğini ve İsrail askerlerini pusuya düşürdüğünü söyledi.

Ebu Ubeyde, "Gazze'deki direniş 5 aydır, katliamlarla karşı karşıya olan ancak teslim olmayı reddeden bir halk karşısında hâlâ güçsüz olan bir Siyonist-Amerikan savaşıyla karşı karşıya." dedi.

Kassam'ın, yayınladığı operasyonlardan Direniş'in başarılarını gösteren bazı sahneleri güvenlik nedeniyle kestiğini de sözlerine ekleyen Ebu Ubeyde, “Kassam savaşçılarının kaliteli ve ölümcül operasyonlar yürüttüğünü ve ülkenin direnişçi güçlerinin galip geldiğini belirtti.”

Kassam savaşçılarının Gazze'nin güneyinde, kuzeyinde ve merkezinde olmak üzere tüm eksenlerde işgale karşı koyduklarını, çeşitli askeri taktikler uyguladıklarını ve uygun silahları kullandıklarını kaydeden Ebu Ubeyde, son İsrail askeri Gazze'den çekilene kadar İsrail’e karşı direnişin devam edeceğini vurguladı.

Ebu Ubeyde sözlerini şöyle sürdürdü: "İsrail'in savaş alanında yaşananlara ilişkin iddia ve yalanlarının ayrıntılı bir şekilde çürütülmesiyle ilgilenmiyoruz; yakın ve uzak gelecek, düşmanın yanılsamalarını ve yalanlarını ortaya çıkaracaktır."

Esirlerle ilgili de konuşan Ebu Ubeyde, "İsrailli tutsaklar arasındaki kayıpların devasa boyutlara ulaştığını, ancak Direniş'in halkımızın çıkarlarını korumak için aylardır esirleri koruduğunu ve onlarla ilgilendiğini ve bunu yapmaya devam edeceğini" vurguladı.

Direniş’in, Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasından bu yana Gazze'de 569, kara işgalinden bu yana da 232 İsrail askerini öldürdüğü bildirildi.

YDH

Yorumlar