YEMEN'İN İNSANSIZ DENİZALTILARI ABD'NİN KORKULU RÜYASI

Amerikan rejiminin askeri uzmanları, Yemen’in insansız denizaltılarının çok ciddi bir tehdit oluşturduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 252 Tarih: 17 Şubat 2024 07:43
YEMEN'İN İNSANSIZ DENİZALTILARI ABD'NİN KORKULU RÜYASI

 Associeted Press haber ajansının bildirdiğine göre USS Eisenhower'ın amiral gemisi olduğu ‘Taşıyıcı Saldırı Grubu-2’nin (Carrier Strnike Group-2) komutanı Marc Miguez, Yemen’in insansız denizaltılarının çok büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Marc Miguez, Yemen güçlerinin insansız denizaltıları kontrol etmek için farklı yöntemler kullandığını belirtti ve Yemen ordusunun elinde bu denizaltılardan kaç tane olduğu konusunda ellerinde çok az bilgi olduğunu söyledi.

İnsansız denizaltıların her geçen gün büyük bir tehdit haline geldiğini belirten Marc Miguez, çokça bomba yüklenmiş insansız bir denizaltının yüksek süratle hareketle gemileri hedef almasının korkunç bir senaryo olduğunu söyledi.

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun İsrail’e yük götüren gemilerin geçişine izin vermemesi üzerine Amerikan savunma bakanlığı, USS Eisenhower uçak gemisi liderliğindeki Taşıyıcı Saldırı Grubu-2’yi Fars Körfezi’nden Aden Körfezi’ne göndermişti.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 28 Ocak’ta Yemen’e silah taşıyan İran'a ait bir gemiye Umman Denizi'nde el koyduklarını açıklamıştı. 

CENTCOM’dan yapılan açıklamada geminin, orta menzilli balistik füze bileşenleri, patlayıcılar, insansız denizaltı ve İHA parçaları, iletişim ekipmanı ve askeri ağlar, güdümlü anti-zırh füze rampaları ve diğer askeri bileşenleri içeren 200'den fazla kargo taşıdığı bildirilmişti. 

YDH

Yorumlar