SİYONİST İŞGALCİLER YOAV GALLANT'A ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

İsrailli yerleşimciler, İsrail’in henüz Hizbullah’a karşı tüm gücünü kullanmadığını söyleyen Savunma Bakanı Yoav Gallant’a büyük tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 193 Tarih: 16 Şubat 2024 03:00
SİYONİST İŞGALCİLER YOAV GALLANT'A ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

İbrani medyasında yer alan haberlere göre, İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın kuzey cephesine ilişkin son açıklamaları, işgal altındaki kuzey Filistin topraklarındaki İsrasilli yerleşimcileri çileden çıkardı.

İsrail medyası Kanal 12’nin kuzey muhabiri Gary Faron’un açıklamalarına göre, Galant, İsrail'in Hizbullah’a karşı harekete geçtiğini ancak henüz gücünün sadece 10’da birini kullandığını iddia etti.

Kuzeydeki yerleşimcilerin bu açıklamaya karşı çok öfkelendiğini kaydeden Faron, “Yerleşimciler, Kuzey'de 130 gündür devam eden çatışmalar, roket saldırıları, ölüm ve yaralanmaların ardından, İsrail’in hala gücünün 10’da birini kullanmış olmasına inanamıyor” dedi.

İsrailli muhabir ayrıca, “Bu durumun üstesinden gelmek ve kuzey sınırındaki güvenlik sorununu çözmek için ne olmalı, ne kadar zaman geçmesi gerekiyor?" diye konuştu.

İsrail gazetesi Haaretz ise işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşim yerleri terk edildiğinden dolayı, Hizbullah'ın bir tür "güvenlik kuşağı" kurmayı başardığını vurguladı.

YDH

Yorumlar