İRLANDA'DAN UNRWA'YA DESTEK

İrlanda Dışişleri Bakanı Martin, ülkesinin UNRWA'ya 20 milyon avroluk bir bütçe ayırdığını belirterek, ajansa desteğini çeken ülkelere kararlarından geri adım atmaları çağrısı yaptı. 

Görüntülenme: 172 Tarih: 16 Şubat 2024 03:52
İRLANDA'DAN UNRWA'YA DESTEK

İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheál Martin, Dublin'de BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philip Lazzarini düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin ajansa 20 milyon avro bağışta bulunduğunu kaydederek diğer ülkeleri de UNRWA'ya kestikleri desteği geri almaya çağırdı.

RTE televizyonunun aktardığına göre Martin, açıklamasında "Avrupa Birliği'ndeki, ABD'deki ve her yerdeki ortaklarımız kararlarını acilen gözden geçirmeli ve finansmanı yenilemeli. İrlanda'nın desteği sarsılmaz bir şekilde devam ediyor ve UNRWA'nın 2024 yılında faaliyete geçmesi için 20 milyon avroluk bütçeyi duyurmaktan memnuniyet duyuyorum," dedi.

Ülkenin 2023 yılında UNRWA'ya olan katkısı 18 milyon avro olarak kaydedilmişti.

Lazzarini ise finansman sağlanmadığı takdirde UNRWA'nın öart ayında durumunun zorlaşacağını ve nisan ayında ajansın bilançosunun negatif olacağını vurguladı.

Daha önce aralarında Britanya, Almanya, Kanada ve ABD'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, UNRWA'ya sağlanan fonların askıya alındığını duyurmuştu.

BM, katkıların yenilenmemesi halinde UNRWA'nın çalışmalarının şubat ayı sonu itibariyle tehlikeye girebileceğini bildirmişti.

YDH

Yorumlar