SINIR TANIMAYAN DOKTORLARDAN İŞGALCİ İSRAİL'E ÇAĞRI

İnsani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar, işgal rejimine Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenleyeceği saldırıdan vazgeçme çağrısı yaptı. 

Görüntülenme: 281 Tarih: 10 Şubat 2024 19:37
SINIR TANIMAYAN DOKTORLARDAN İŞGALCİ İSRAİL'E ÇAĞRI

Uluslararası insani yardım kuruluşu Médecins Sans Frontières (Sınır Tanımayan Doktorlar), İsrail hükümetine abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah'taki kara operasyonundan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Kuruluşun X'e (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, "İsrail'in Refah'ta başlatacağını duyurduğu kara harekâtı felakete yol açacaktır ve gerçekleştirilmemelidir. Bölgeye yönelik hava bombardımanı devam ederken, pek çoğu çadırlarda ve derme çatma barınaklarda yaşayan 1 milyondan fazla insan, devam eden bu katliamda dramatik bir tırmanışla karşı karşıya," denildi.

Açıklamada, "İsrail hükümetini bu saldırıyı derhal durdurmaya ve ABD gibi diğer tüm destekçi ülkelerin yetkililerini de tam ve kalıcı bir ateşkes sağlamak üzere somut adımlar atmaya çağırıyoruz. Siyasi söylemler yeterli olmayacaktır," ifadelerini kullandı.

Aralık 1971'de kurulan Sınır Tanımayan Doktorlar, savaşlar, doğal ve insan kaynaklı felaketler, salgın hastalıklar ve kıtlıktan etkilenen insanlara acil tıbbi yardım sağlıyor.

Şu anda 70'ten fazla ülkede faaliyet gösteren kuruluşun merkezi Cenevre'de.

YDH

Yorumlar