HAMAS'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, ateşkes konusuyla ilgili açıklamasında Hamas'ın Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durdurulması, işgal güçlerinin bölgenin bütün topraklarından çekilmesi ve ablukanın kaldırılması şartında ısrarlı olduğunu, ancak işgal rejiminin bunu kabul etmek istemediğini ve ateşkes konusunda bir neticeye varılmasının önünde işgal rejiminin bu tutumunun engel oluşturduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 262 Tarih: 05 Şubat 2024 09:30
HAMAS'TAN KRİTİK AÇIKLAMA

Hamdan bugün (5 Şubat Pazartesi) yayınlanan bir röportajında, "İsrailliler, Gazze Şeridi'ne yönelik askeri saldırılarını ve ablukalarını sürdürmekte ısrar ediyor ve bir ateşkese ulaşmak istemiyorlar." ifadesine yer verdi. 

Hamdan, Hamas'ın ilk günden itibaren elindeki esirleri serbest bırakmakla ilgili şartını ortaya koyduğunu ve esirleri serbest bırakma işleminin en son gerçekleşecek işlem olacağını belirtti. 

28 Ocak tarihinde Tel Aviv, Vaşington, Kahire ve Doha temsilcilerinin toplantısıyla ateşkes konusunda  görüşmeler yapılmış ve esirlerin üç aşamada serbest bırakılmasına dair bir ateşkes planı hazırlanmıştı. 

İşgal yönetiminin ilgili kurumları tarafından yapılan açıklamalara göre Filistin direnişinin elinde 136 işgalci esir bulunuyor. Buna karşılık her iki taraftan da resmi organlara yakın kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin zindanlarında ise 8 bin 800 Filistinli esir bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar