MOSSAD ESKİ BAŞKANI YOSSİ COHEN'DEN GAZZE İTİRAFI

Mossad istihbarat servisinin eski başkanı, Gazze'deki savaşın İsraillileri yorduklarına ve kuzey cephesiyle baş etme imkanlarının olmadığına dikkat çekerek, İsrail'in savaştan sonra toparlanması için 5 yıla ihtiyacı olduğunu ve esirleri geri vermek için ağır bir bedel ödemesi gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 269 Tarih: 04 Şubat 2024 11:28
MOSSAD ESKİ BAŞKANI YOSSİ COHEN'DEN GAZZE İTİRAFI

Eski ve şimdiki Siyonist rejimin çevrelerinden ve yetkililerinden, bu rejimin kabinesine ve ordusuna, İsrail'in Gazze'deki savaş hedeflerinden hiçbirini, özellikle de İsrailli esirlerin geri dönüşünü gerçekleştiremediği için birçok eleştiri gelerek, Mossad casus servisinin eski başkanı Yossi Cohen bir konuşmasında, İsrail'in bu durumdan çıkıp savaş sonrasında toparlanması için 5 yıla ihtiyacı olduğunu, esirleri Gazze Şeridi'nden geri döndürmek için ağır bir bedel ödemek zorunda olduğunu açıkladı.
Siyonist Kan kanalına verdiği röportajda Cohen şunları söyledi: "Esir takası konusunda iyi bir anlaşmaya varmak için İsrail'in ağır bir bedel ödemek zorunda kalacağına şüphe yoktur. Elbette iyi bir anlaşmanın tam olarak ne olduğunu söylemek bizim için çok zor; Çünkü 7 Ekim’den bu yana kapalıyız ve artık bu sorunu aşmaya çalışıyoruz."
Devamında, "Doğru anlaşmanın savaş kabinesi ve belki de tüm İsrail kabinesi tarafından onaylanması gerekiyor ve bunun İsrail açısından çok zor ve ağır maliyetleri var. Bu anlaşma tüm mahkumların serbest bırakılacağı tek adımlı bir anlaşma olmalıdır." diye sözlerine ekledi.
İşgal altındaki Filistin'in kuzey cephesinde (Hizbullah'la) savaşın gerekliliği hakkındaki bir soruya Mossad'ın eski başkanı, "Bir gün kuzeyde bir savaşa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum ama şimdi değil; Çünkü güneydeki (Gazze Şeridi) savaş bizi çok yormuş ve tedirgin etmiş durumda ve bu cephedeki savaşın ne zaman duracağını kesin olarak söylemenin mümkün olduğunu düşünmüyorum." açıklamada bulundu.
Ayrıca İsrail için savaşın ertesi günü hakkında, "Bu gün İsrail için kesinlikle parlak bir gün olmayacaktır. Gazze Şeridi'nde yaşayanlardan hiçbiri bölgeyi henüz terk etmedi ve Gazze'de hâlâ 2 milyon insan var." ifadesini kullandı.

tesnim

Yorumlar