ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Siyonistlerin saldırılarını genişletmeyi düşünmeleri halinde onlara daha büyük bir karşılık vereceklerini belirterek, Gazze'ye yönelik savaş bitse bile güney cephede İsrail ile operasyonların durdurulmasına veya sürdürülmesine karar verenin direniş olacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 247 Tarih: 04 Şubat 2024 10:07
ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Lübnan'ın güney cephesinde Siyonist düşmanla çatışma sürecini anlatırken: ‘Güneyde işgalci düşmanla çatışma sırasında Hizbullah, Gazze'yi ve Filistin halkını desteklerken aynı zamanda Lübnan'ı da düşmanın saldırganlığına karşı savunuyor.’ ifadelerini kullandı.

Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın güneyde gücünü ve kararlılığını göstererek Siyonistlerin Lübnan'a saldırmasını engellediğini, işgalci rejimin liderlerinin ülkeye karşı geniş çaplı bir saldırı düşünmesini engellediğini sözlerine ekledi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şunu vurguladı: Siyonistler Hizbullah'ın her zaman hazır olduğunu biliyor; fiilen gücünün %5'ini gösterse bile kapasitesinin geri kalanını gerekli zaman için, yani düşman saldırganlığını genişletmek istediğinde kullanmak üzere beklediğini iliyor. Bu durumda Hizbullah'ın düşmana tepkisi çok daha büyük ve etkili olacaktır.

Güney cephesindeki operasyonların durdurulması ya da devam ettirilmesi kararı direnişin elinde

Naim Kasım: ‘Hizbullah savaşçılarının sahada ne kadar cesur ve kararlı olduğunu düşman çok iyi biliyor. Bu nedenle düşmanlar tehdit ve saldırılardan kendi kendine umut etmemeli ve cesaretimizi kırabileceklerini düşünmemeli çünkü direniş savaşçılarının savaş alanındaki ve yüzleşmedeki iradesi güçleniyor. Direniş, savaşçılarının zafere ve hedeflerine ulaşmada üstünlüğe sahip olduğunu Allah’ın izniyle kanıtladı’ ifadelerini kullandı.

Bu Hizbullah yetkilisi şunları ekledi: Bazı İsrailli yetkililerin Gazze'deki savaş dursa bile Lübnan'a yönelik saldırılarına devam edeceklerini söylediklerini duyduk. Cevabımız şu; savaşı durdurup durdurmayacağınızı görmek için beklediğimizi kim söyledi? Biz sahadayız ve saldırırsanız size cevap veririz, saldırılarınız dursa bile hangi davranışı benimsememiz gerektiğini kontrol edecek olan da biziz.

Şeyh Naim Kasım, Siyonist yetkililere yönelik uyarılarına devam ederek şunları söyledi: Eğer savaşın yoğunlaşmasıyla birlikte yerleşimcilerinizi yerleşim yerlerine geri döndürmeyi düşünüyorsanız, onların geri dönüşüne dair hiçbir umut bırakmıyorsunuz demektir; Çünkü savaş ne kadar yoğun olursa yerleşimcilerin geri dönüşü de o kadar zor olacak.

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'ndaki Milletvekili Hasan Fadlallah, Lübnan halkının Gazze'deki mazlum Filistin milletiyle dayanışma içinde gösterdiği azim ve fedakarlığı takdir ederken, direnişe destek verdiğini duyurdu: Siyonist rejim, her zaman Lübnan'a göz diken, her fırsatta ülkemize saldıran barbar bir rejimdir.

Fadlallah şunları ekledi: Ancak Lübnan'da direnişin ortaya çıkmasından sonra Siyonist işgalciler artık ülkemizi işgal etmeye cesaret edemediler. Bugün durum farklı ve karmaşıktır ve Siyonist liderler, İsrail kamuoyunu sakinleştirmek ve onlara güven vermek için Lübnan'a büyük bir saldırı başlatma tehdidinde bulunurken, Lübnan'da kendilerini nasıl bir direnişin beklediğini kendileri de çok iyi biliyorlar.

Bu Hizbullah temsilcisi şunları söyledi: Eğer Amerikan hükümeti gerçekten bölgedeki çatışmaları bitirmek istiyorsa öncelikle işgalcilerin Gazze'deki saldırganlığını durdurmalı; Çünkü savaşın bölgede yayılması ne Amerika'nın ne de Siyonist rejimin çıkarınadır.

Hasan Fadlallah konuşmasının sonunda şunları vurguladı: Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı durdurulmadıkça, Güney Lübnan cephesinin ne hükümet ne de direniş tarafından pasifleştirilmesi tartışma konusu değildir.

tesnim

Yorumlar