SİYONİST ORDUNUN AKIL SAĞLIĞI BOZULDU

İsrail medyası, Aksa Tufanı operasyonunun ardından yaklaşık 3000 İsrail askerinin psikiyatri merkezlerine gittiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 220 Tarih: 04 Şubat 2024 19:39
SİYONİST ORDUNUN AKIL SAĞLIĞI BOZULDU

İsrail Kanal 12 televizyonu yayımladığı haberde, 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 3 bin İsrailli askerin psikiyatrik muayeneden geçtiğini açıkladı.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail psikiyatri derneği yakın zamanda hazırladığı bir raporda, psikiyatri merkezlerinin İsrailli sivillerden ve askeri personelden 100.000'den fazla talep aldığını ve bunların 3 bininin 7 Ekim'de kaydedildiğini bildirdi.

Kan televizyonunun bu haberi daha sonra İsrail ordu sözcülüğü tarafından da doğrulandı.

İsrail Ordusu Ruhsal Hastalıklar Klinik Dairesi Başkanı Yekhiel Levechitz, İsrail Yayın Otoritesi’ne yaptığı açıklamada şunları söyledi: "7 Ekim'den bu yana, yaklaşık 3 bin düzenli ve yedek asker, İsrail ordusundaki psikiyatristler tarafından muayene edildi.”

Levechitz, "2,000'den fazla kişinin çatışma bölgesine yakın yerlerde, savaş müdahale ekipleri tarafından tedavi edildiğini", diğerlerinin ise İsrail içindeki birimlerde tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.

Levechitz şöyle devam etti: "Binden fazla muvazzaf ve yedek asker travma sonrası stres belirtileri göstermiş ve Tzrifin askeri üssündeki yoğun bakım ünitesine nakledilmiştir."

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi de yaklaşık bir ay önceki bir haberinde çok sayıda İsrailli psikiyatristin işgal altındaki toprakları terk ederek İngiltere'ye gittiğini bildirmişti.

Söz konusu haberde, savaş nedeniyle psikiyatrik yardım taleplerinin artmasının ardından İsrailli psikiyatristlerin göçünün yoğunlaştığına dikkat çekilmişti.

Haaretz, işgal altındaki Filistin'deki psikiyatri merkezlerinin başkanlarının ilgili İsrail yetkililerine psikiyatri sisteminin tamamen çökmekte olduğuna dair uyarıda bulunan bir mesaj gönderdiklerini ortaya çıkarmıştı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam eden İsrail rejimi en az 27 bin Filistinlinin ölümüne ve 66 binden fazlasının da yaralanmasına neden oldu.

YDH

Yorumlar