HAŞDİ ŞABİ'DEN ABD'YE UYARI

Amerikan’ın saldırısı sonrası hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katılan Irak Halk Seferberlik Güçleri (Haşd Şaabi) heyeti başkanı, bu saldırılara cevap vereceklerini söyledi. 

Görüntülenme: 225 Tarih: 04 Şubat 2024 21:14
HAŞDİ ŞABİ'DEN ABD'YE UYARI

Halk Seferberlik Güçleri (Haşd Şaabi) Heyeti Başkanı Falih Feyyad, Amerikan saldırısı sonrası hayatını kaybedenlerin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Amerika'nın, Irak'ın batısındaki son saldırısını "ateşle oynamak" olarak nitelendirdi ve bu saldırganlığın cevapsız kalmayacağını vurguladı.

ABD'nin Irak'ın batısında gerçekleştirdiği son saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerin cenaze töreni, Halk Seferberlik Güçlerinden çok sayıda kişinin yanı sıra sağlık bakanı ve Haşdi Şabi başkanı da dahil olmak üzere ülkenin bazı siyasi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

El-Kaim ve Akaşat’ta hayatını kaybedenlerin cenaze ve anma törenine katılan Halk Seferberlik Güçleri (Haşd Şaabi) Heyeti Başkanı Falih Feyyad, bu saldırganlığın “cevapsız kalmayacağını” belirtti.

Halk Seferberlik Güçleri’nin kanının Irak'ın onurunu temsil ettiğini, bu kanların ucuz sayılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Falih Feyyad, “Halk Seferberlik Güçleri, silahlı kuvvetler ve tüm Iraklılar için bir gurur kaynağıdır. Ülkemiz yabancıların varlığından temizlenmelidir.” dedi.

Irak el-Nuceba Hareketi de dün yaptığı açıklamada ABD'nin Suriye ve Irak'a yönelik saldırılarına karşı beklenmedik bir şekilde yanıt vereceklerini söyleyerek, "İslami direniş bugün Amerikan işgali altındaki en uzak noktaya kadar ulaşıp Amerika'yı yenebilecek güçtedir." demişti.

Irak hükümeti dün yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Akaşat ve el-Kaim bölgeleri ile bu bölgelere yakın bazı sivil noktaların ABD tarafından hedef alındığını açıklamıştı.

Bu saldırılarda, aralarında sivillerin de bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

YDH

Yorumlar