FATİMİYYUN KOMUTANLARINDAN SEYYİD HAMZA ALEVİ ABD SALDIRISINDA ŞEHİD OLDU

Direniş Ekseni bileşenlerinden Fatımiyun örgütü, Seyyid Hamza Alevi adlı bir komutanlarının Amerika’nın Deyr Zor’a yaptığı saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 145 Tarih: 04 Şubat 2024 17:18
FATİMİYYUN KOMUTANLARINDAN SEYYİD HAMZA ALEVİ ABD SALDIRISINDA ŞEHİD OLDU

Tasnim News haber ajansının haberine göre Fatmiyun örgütü tarafından yapılan açıklamada Seyyid Hamza Alevi adlı bir Fatımiyun komutanının Amerikan rejimi güçlerinin Deyr Zor iline yaptığı hava saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fatımiyun tarafından yapılan açıklamada “Fatımiyun’un Ebulfazl Abbas Tugayları yetkililerinden Syyid Hamza Alevi, Suriye’nin Deyr ez-Zor bölgesine yapılan Amerikan saldırısında şehit oldu” ifadelerine yer verildi.

Haberde Seyyid Hamza Alevi’nin 1958 yılında Afganistan’ın Pervan vilayetinde doğduğu bildirildi.

Seyyid Hamza Alevi’nin askeri hayatına Afganistan’ı işgal eden Sovyet ordusuna karşı savaşarak başladığı belirtildi. Saddam rejiminin İran topraklarını işgal etmesi üzerine Irak ordusuna karşı savaşan Seyyid Hamza Alevi, Amerika liderliğindeki ülkelerin desteklediği terörist gruplara karşı Suriye ordusuyla birlikte mücadele eden Fatımiyun birliklerinin komutanlığını yapıyordu.

Fatımiyun Tugayları Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı işgalinden sonra mülteci olarak Suriye’ye yerleşen Afgan vatandaşlarının yanı sıra Suriye’deki terörist gruplara karşı savaşmak için daha sonra bu ülkeye gelen Afgan vatandaşları tarafından kuruldu.

Fatımiyun Tugayları, Irak Halk Seferberlik Güçleri ve Hizbullah’la birlikte 2017 yılında Halep’ten Deyr Zor’a kadar büyük bir alanı terörist gruplardan temizlemişti.

Amerika ve müttefikleri IŞİD, Nusra, ÖSO gibi terörist gruplar aracılığıyla Suriye’de yönetimi devirmeye çalışırken, İran da Suriye’nin teröre karşı savaşında Afgan vatandaşlarından oluşan Fatımiyun, Pakistanlılardan oluşan Zeynebiyun ve Iraklılardan oluşan Haydariyun adlı milis grupları ile Hizbullah’ı desteklemişti.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü tarafından desteklendiği için uzun süre bu gruplardan “İran’a bağlı Şii milisler” diye söz edilmişti.

YDH

Yorumlar