KORSAN İSRAİL GAZZE HALKI ÜZERİNDE PSİKOLOJİK SAVAŞ DA BAŞLATTI

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'de Filistin direnişinin 'sivillerin hayatlarını önemsemediğini' iddia eden broşürler dağıtmaya başladı. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 04 Şubat 2024 19:52
KORSAN İSRAİL GAZZE HALKI ÜZERİNDE PSİKOLOJİK SAVAŞ DA BAŞLATTI

İsrail ordusu, son günlerde Gazze Şeridi'ne, Filistin direnişinin bölgedeki sivillere karşı kötü muamelede bulunduğu iddia eden gazete şeklinde broşürler broşürler atmaya başladı.

'Gerçek' başlıklı Arapça broşürlerde, Gazzelileri "Dikkatli olun, bu gazetede gerçeği okuyacaksınız," ifadelerine yer veriliyor.

Broşürde, Hamas'ın üst düzey isimlerinden Musa Ebu Merzuk'un ekim ayı sonunda Russia Today (RT)  kanalına Arapça olarak verdiği ve bağlamından koparılarak direnişin Gazze'nin altında inşa ettiği ayrıntılı yeraltı tünel sisteminin bölgedeki sakinleri değil savaşçıları korumayı amaçladığını söylediği mülakata yer veriliyor.

Broşürün son sayfasında ise "Hala sessizsiniz. Uyanın, gelecek sizin ellerinizde," şeklinde bir slogan bulunuyor.

Bununla birlikte işgal rejiminin Filistinlilerle irtibat sorumlusu Tümgeneral Gassan Alyan, görüntüleri geçen hafta Facebook'ta paylaşarak şunları yazdı: "Son günlerde Gazze halkının terör örgütü Hamas'a yönelik eleştirilerinin giderek arttığına tanık oluyoruz. Gazze Şeridi halkı haklı olarak kendi refahlarını ve çocuklarının güvenliğini, Hamas'ın devam eden askeri yığınağına ve kendilerine ve geleceklerine zarar veren terör faaliyetlerine tercih etmektedir."

İşgal ordusuun Arapça Sözcüsü Yarbay Avihay Adray ise X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda, "Sinvar'ın liderliğindeki Hamas-IŞİD liderleri, halkınızın, çocuklarınızın ve eşlerinizin Gazze'de neden olduğunuz durumdan dolayı öfkelerini ifade eden çığlıklarına kulak verin. Savaşı sona erdirmek ve evlerine dönebilmeleri için İsrailli rehineleri geri vermenizi talep ediyorlar. Bu çığlıklar ve talepler Hamas liderlerinin saklandıkları yerlere ulaşacak mı?" çağrısı yaptı.

YDH

Yorumlar