YEMEN'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA SUÇLAMA

ABD elçisinin yaptığı açıklamaları kınayan Yemen Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki durumun kötüleşmesinden uluslararası toplumun sorumlu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 171 Tarih: 28 Ocak 2024 16:35
YEMEN'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA SUÇLAMA

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Yemen özel elçisi Timothy Lenderking'in yaptığı açıklamaları kınadı. Lenderking, İsrail rejiminin saldırılarına değinmeden, Yemen'in, Gazze'deki olaylarla hiçbir ilgisi olmayan uluslararası toplumu cezalandırdığını söylemişti.

Yemen bir açıklama yaparak, Amerikan elçisine şu şekilde yanıt verdi: “Washington ve ona bağlı bazı ülkelerin Siyonist rejime verdiği sınırsız siyasi, askeri ve lojistik destek nedeniyle bölgedeki durumun kötüleşmesinden uluslararası toplum sorumludur.”

İsrail’e sınırsız desteğini sürdüren ABD ve İngiltere, dün Yemen'in batısında bulunan Hudeyde şehrindeki "Ras İsa" bölgesine saldırı düzenlemişti.

Yemen Donanması'nın Kızıldeniz'deki operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından ABD, bir koalisyon kurarak Yemen'in batı ve kuzeybatısındaki bölgelere bugüne kadar birçok saldırı gerçekleştirdi.

ABD ve İsrail yanlısı ülkelerin, Güvenlik Konseyi'nin uluslararası güvenlik ve barışı koruma sorumluluğunu yerine getirmesine bile izin vermediğini vurgulayan Yemen Dışişleri Bakanlığı, “Dolayısıyla sonuçları sadece bölgeyle sınırlı kalmayacak yanlış bir yaklaşım sergileyenler de bu ülkelerdir.” dedi.

Sana, uluslararası toplumdan “Kızıldeniz ve Arap Denizi bölgesindeki gerilimin temel nedenini belirlemesini” ve “İsrail'in zorbalığını, savaş suçlarını ve Filistin halkının öldürülmesini durdurmak için harekete geçmesini” istedi.

Kızıldeniz'de ve Arap Denizi'nde seyrüsefer özgürlüğüne bağlı olduklarının altını çizen Yemen Dışişleri Bakanlığı, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak ve böylece bölgeyi istikrara kavuşturup güvence altına almak için İsrail gemilerine veya işgal altındaki Filistin'e giden gemilere saldırmaya devam edeceğini açıkladı.

YDH

Yorumlar