EHUD OLMERT'TEN HAMAS İTİRAFI

Netanyahu'nun kabinesinin başarısızlığını eleştiren eski İsrail başbakanı, Hamas'ın yok edilmesinin imkansız olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 186 Tarih: 28 Ocak 2024 19:52
EHUD OLMERT'TEN HAMAS İTİRAFI

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail kabinesinin, uluslararası garantiler vermesi gerekse bile Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonları durdurmaya hazır olması gerektiğini belirtti.

İsrail Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda, savaşın derhal durdurulması ve İsrailli esirlerin geri dönmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Olmert, eğer başbakan olsaydı, Hamas'ın yok edilmesi gibi bir şeyi asla talep etmeyeceğini söyledi.

Olmert, İsrail'in askeri liderliğinin faaliyetlerini "utanç verici" olarak nitelendirerek, sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir  ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich düşmanıdır ve Filistinlileri yok etmek amacıyla İsrail'i Batı Şeria'da bir savaşa itiyorlar.”

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ise Olmert'e cevaben şunları söyledi: "O, başarısız bir insan ve başbakanlarımızın listesinde bir leke.”

İsrail'in eski başbakanı daha önce de Gazze'deki savaşın derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunmuş ve Benyamin Netanyahu'nun, Hamas'ın yok edilmesi ve Gazze'deki savaşı devam ettirerek, İsrailli esirleri kurtarma gibi hedeflerine ulaşılamayacağını bildirmişti.

Olmert, Haaretz gazetesinde yayımlanan "Rehinelerin sağ salim geri dönmesi için savaşı durdurun" başlıklı yazısında da Netanyahu'nun askeri seçenekle Hamas'ın yok etme iddiasının gerçek olmadığını ve bu gösteriyi düzenleyerek, Hamas'ın "Aksa Tufanı" adlı son operasyonunu engelleyememe başarısızlığını örtmeye çalıştığını belirtti.

İsrail, bu savaşı uzun bir ölü asker listesiyle bitirmek istiyorsa, "kendimizi affedemeyiz" diyen Ehud Olmert, bu durumda "aptalları başbakanlık tahtından uzaklaştırmanın bile bu başarısızlığı telafi etmeyeceğini" vurguladı.

YDH

Yorumlar