IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ ABD KARAKOLUNU HEDEF ALDI: 3 ABD ASKERİ ÖLDÜ

Irak İslami Direnişi’nin Ürdün’deki Tower-22 adlı bir ABD karakolunu hedef alması sonucu, 3 Amerikan askerinin öldüğü ve 34’ünün de yaralandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 182 Tarih: 28 Ocak 2024 20:57
IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ ABD KARAKOLUNU HEDEF ALDI: 3 ABD ASKERİ ÖLDÜ

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin batısındaki el-Emel mahallesinde bir personel taşıyıcı aracı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

Han Yunus şehrinin batı ve güneyindeki ilerleme ön hatlarında makineli tüfekler ve zırh delici roketleri kullanarak İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları,  Sderot, Niram ve Gazze Şeridi sınırındaki yerleşim yerlerini roket saldırılarıyla bombaladı.

Kudüs Tugayları ayrıca, Han Yunus şehrinin batısındaki ileri eksende bir Merkava tankı ve iki personel taşıyıcıyı RPG roketleriyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları bunların yanı sıra, el-Meğazi kampının doğusunda yer alan "Ebu Safiye" askeri bölgesi çevresindeki İsrail yoğunlaşmalarını havan toplarıyla bombaladı.

Cenin kampını basan İsrail ordusuyla Filistinli direnişçiler arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Irak İslami Direnişi, bugün Suriye'nin doğusundaki Amerikan üssünü Koniko’yu roket salvosuyla bombaladığını duyurdu.

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Zevulon donanma tesisi insansız hava aracıyla hedef alınan Irak İslami Direnişi, Suriye'nin doğusunda yer alan ABD işgali altındaki Şeddadi üssünü insansız hava aracıyla hedef aldı.

Suriye'nin güneyinde yer alan, ABD işgali altındaki et-Tenf ve Rukban üssü, İHA’larla hedef alındı.

Kuzey Irak’taki Erbil havaalanı yakınında yer alan ABD üssü, İHA’larla hedef alındı.

Ürdün’deki Tower-22 adlı Amerikan üssü insansız uçakla vuruldu. İlk yapılan açıklamalara göre saldırıda 3 Amerikan askeri öldü, 34 asker de yaralandı. Amerikan rejimi, saldırıdan İran’a bağlı milis grupları sorumlu tuttu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Birket Rişa mevkiindeki İsrail askerlerinin oluşturduğu bir topluluğu füzelerle hedef aldı ve doğrudan isabet elde etti.

Ramim kışlası ve çevresindeki İsrail askerlerinin konuşlandırılmasını uygun silahlarla hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Honin Kışlası civarında İsrail düşman askerlerinin konuşlanmasını Burkan füzesi ile hedef alan ve doğrudan vuran Hizbullah, Tel Şa’ar bölgesinde de İsrail askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı ve doğrudan vurdu.

Ayrıca Hizbullah’ın hassas füzeleri Kiryat Şmona’yı hedef aldı.

YDH

Yorumlar