YEMEN ORDUSUNUN VURDUĞU İNGİLİZ GEMİSİ KORSAN İSRAİL'E YAKIT TAŞIYORDU

Yerel kaynaklar, Yemen ordusunun dün gece hedef alındığını açıkladığı İngiliz petrol tankerinin işgal altındaki Filistin'e doğru yola çıktığını ve İsrail güçlerine yakıt taşıdığını söyledi. 

Görüntülenme: 258 Tarih: 27 Ocak 2024 14:42
YEMEN ORDUSUNUN VURDUĞU İNGİLİZ GEMİSİ KORSAN İSRAİL'E YAKIT TAŞIYORDU

Yerel kaynaklar el-Meyadeen’e dün gece Yemen ordusunun hedef aldığı İngiliz petrol tankerinin işgal altındaki topraklara doğru hareket ettiğini ve işgal güçlerine yakıt taşıdığını aktardı.

Bu kaynaklar, söz konusu İngiliz gemisinin Yunanistan'a gideceği haberini yalanladı ve söz konusu geminin Siyonist rejim güçlerine yakıt taşıdığını vurguladı.

Adı geçen kaynaklar, söz konusu İngiliz gemisine destek ve güvenlik sağlamak amacıyla 2 Amerikan ve İngiliz gemisinin onunla birlikte hareket ettiğini, Yemen kuvvetlerinin kendilerine yaklaşması üzerine yaşanan çatışma sonrasında bu iki güvenlik sağlayan geminin kaçarak yük taşıyan asıl gemiyi kendi kaderine bıraktığını vurguladı.

Bu kaynaklara göre Amerikan ve İngiliz koruma gemilerinin kaçışı, bölgede dış destek peşinde olanlar için ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri dün gece yaptığı açıklamada şunları söyledi:  Yemen Donanması, Aden Körfezi'nde İngiliz petrol tankeri Marliny Luanda’yı uygun deniz füzeleriyle hedef aldı.

Yemen ordusunun açıklaması şöyle: Mazlum Filistin milletini desteklemek için ve ABD ile İngiltere'nin saldırganlığına yanıt olarak, Yemen Ordusu Donanması, Aden Körfezi'nde İngiliz petrol tankerini (Marliyn Luanda) bir dizi uygun füzeyle hedef aldı ve petrol tankerinin alev aldı.

Bu açıklamada, Yemen ordusunun, işgal altındaki Filistin limanlarına giden İsrail gemilerine yönelik deniz operasyonlarının, Filistin topraklarındaki saldırılar tamamen durduruluncaya ve Gazze'de kuşatma altındaki Filistin halkına gıda ve ilaç ulaştırılıncaya kadar devam edeceği bir kez daha vurgulandı.

Tesnim

Yorumlar