İSRAİLLİ KADIN ESİRLER NETANYAHU'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze’de esir tutulan İsrailli üç kadın askerin Netahyahu hükümetine seslendikleri bir video kaydı yayınladı. 

Görüntülenme: 220 Tarih: 27 Ocak 2024 18:55
İSRAİLLİ KADIN ESİRLER NETANYAHU'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

İsrail hükümetinin Gazze’deki esirleri kurtarma konusunda üzerine düşeni yapmadığını söyleyen kadın esirler, ailelerinden Netanyahu hükümetine baskı yapmak için gösteri düzenlemelerini istedi.
 

Kadın esirler, işgal ordusunun arkası kesilmeyen hava saldırıları sebebiyle sürekli bir yerden diğerine kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Birkaç kez neredeyse öldürülecektik” dedi.
 

Savaşı kaybeden hükümetlerinden utandıklarını ifade eden İsrailli kadın esirler, savaşa derhal son verilmesi çağrısında bulundu.
 

İşgal ordusu ABD ve Avrupa’nın desteğiyle 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne havadan, karadan ve denizden bomba yağdırıyor.
 

Meskûn mahalleri ve hastaneleri bombalayan işgal güçleri, evleri insanların başına yıkıyor ve Gazze Şeridi’ne su, gıda, ilaç ve yakıt girmesine izin vermiyor.
 

İşgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırılar Perşembe günü açıklanan son rakamlara göre 25900 kişinin şehit olmasına ve 64110 kişinin de yaralanmasına yol açtı.
 

İşgal güçlerinin saldırıları ayrıca Gazze Şeridi sakinlerinin yüzde 85’inin evlerini terk ederek daha güvenli gördükleri bölgelere göç etmelerine sebep oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar