HAMAS'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) kararlarına uymasının ve Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılara son vermesinin sağlanması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 202 Tarih: 27 Ocak 2024 23:43
HAMAS'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hamas, dün (26 Ocak Cuma) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nın işgalci devleti soykırım suçlamasıyla suçlayan ve işgalci ordunun sivilleri korumasını, Gazze Şeridi’nde halkımıza uygulanan ablukayı kaldırmasını talep eden kararını memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
 

Kararın, Gazze’deki Filistin halkına yönelik her türlü saldırının durdurulması anlamına geldiği ifade edilen bildiride, mahkemenin işgalci devleti soykırım ve savaş suçu işlemekten mahkûm eden nihai kararlarının sabırsızlıkla beklendiği dile getirildi.
 

Kararın, işgal rejimi liderlerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) önünde bu suçlardan sorumlu tutulmasının önünü açtığını vurgulayan Hamas, UAD’nin kararının ayrıca Filistin halkının kendi kaderini tayin etme, bağımsız devletini kurma ve topraklarına geri dönme haklarını da teyit ettiğini söyledi.
 

Hamas, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin asil duruşunu ve Filistin halkına verdiği desteği, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları durdurmak için gösterdiği samimi çabayı ve İsrail’in vahşi suçlarını reddetmesini takdir ettiklerini, bu asil insani harekete destek veren tüm ülkelere de teşekkür ettiklerini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar