TERÖRİST İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR SİNSİ PLAN KURDU

Financial Times gazetesi, İsrail rejiminin Gazze sınırında tampon bölge oluşturma amacı dahilinde bina yıkımına başladığını duyurdu. 

Görüntülenme: 153 Tarih: 25 Ocak 2024 17:40
TERÖRİST İSRAİL GAZZE'DE YENİ BİR SİNSİ PLAN KURDU

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, işgal güçlerinin Gazze sınırında tampon bölge oluşturmak amacıyla 1100 bina ve yapıyı yıktığını bildirdi.

Gazeteye konuşan kaynaklar, eylemin amacını 'bölgeyi tünellerden, roketatarlardan ve havan toplarından tamamen temizlemek' olarak açıkladı.

Daha önce eski İsrail Genelkurmay İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, İsrail'in Gazze'de yaklaşık 1 kilometre derinliğinde bir tampon bölge oluşturma niyetinde olduğunu belirterek, "Bu bölgede hiç kimse olmayacak, sadece mayınlar olacak. Böylece 7 Ekim bir daha asla yaşanmayacak," açıklamasını yapmıştı.

Gazetenin aktardığına göre İsrail ordusu rakamları doğrulamayı ya da yalanlamayı reddetti ancak İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Richard Hecht, daha önce ordu birliklerinin 'Hamas'ın İsrail vatandaşları için tehdit oluşturan faaliyetlerini önlemek üzere bölgede operasyonlar gerçekleştirdiğini' duyurmuştu.

Geçen günlerde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington yönetiminin İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda, yerleşimcilerin evlerine dönebilmeleri için geçici tampon bölgeler oluşturulması fikrini kabul ettiklerini söylese de Gazze sınırlarında değişiklik yapılmasını reddettiklerini ifade etmişti.

YDH

Yorumlar