ABD ORDUSU HAŞDİ ŞABİ MEVZİLERİNE SALDIRDI

Amerikan hükümetinin yetkilileri, Irak’ın egemenliğini ihlal ederek Haşdi Şabi’nin bu ülkenin çeşitli şehirlerindeki tesislerine yönelik hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 145 Tarih: 24 Ocak 2024 11:45
ABD ORDUSU HAŞDİ ŞABİ MEVZİLERİNE SALDIRDI

Bağdat'ın 60 kilometre güneybatısındaki Babil’in Curf en-Nasr bölgesi de dahil olmak üzere Irak'ın bazı bölgelerinde patlama seslerinin duyurulmasından hemen sonra Amerikalı askeri yetkililer, bu mevzilere yapılan saldırıyı üstlendi. Bu durum çok sayıda Haşdi Şabi üyesinin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açtı.

 

Lübnan'ın el-Meyaden ağı ve Irak’ın yerel medyası Çarşamba sabahı Bağdat'ın güneyindeki Curf en-Nasr bölgesinde bir patlama duyulduğunu bildirdi.

 

El-Meyadeen bir başka haberinde ise Irak'ın Curf el-Nasr bölgesinde beş patlama olduğunu aktarırken aynı zamanda Irak medyası da bu hava saldırısından (muhtemelen bir drone) ABD'yi sorumlu tuttu.

Irak kaynakları: Hedef askeri okuldu

 

Irak’ın yerel medya kaynakları, bilgili kaynaklardan aktarak, Curf en-Nasr’daki ‘Ali Ekber Kışlası’ Askeri Okulunun Amerikan saldırısının hedeflerinden biri olduğunu iddia ediyor.

 

Aynı zamanda Irak-Ürdün sınırına yakın Tarbil sınır bölgesinde de patlama olduğuna dair doğrulanmamış raporlar yayınlandı.

 

Kurtarma ekipleri Curf en-Nasr’a gönderiliyor

 

Irak'ın Babil vilayetinden sağlık yetkilileri, Curf en-Nasr’a kurtarma ekiplerinin gönderildiğini ve bu saldırının olası kurbanlarının alınması için acil hastanelerin hazırlandığını duyurdu.

Amerika, Irak'taki bölgelere hava saldırısı düzenleyeceğini duyurdu

 

Amerikalı bir savunma yetkilisi el-Cezire'ye, Amerikan kuvvetlerinin Irak'ın bazı bölgelerindeki mevzileri hedef aldığını söyledi.

 

Başka bir Amerikalı yetkili el-Cezire’ye, Haşdi Şabi güçlerinin bir alt kümesi olan Irak Hizbullah taburlarının mevzilerini ve karargahlarını hedef aldığını söyledi.

 

ABD'nin hava saldırısının hedeflerinden biri Irak’ın sınır kasabası el-Kaim olurken, Babil ve Anbar vilayetleri de bu saldırıların hedefi oldu.

El-Mayadeen ayrıca savaş uçaklarının Irak'ın el-Kaim kenti ile Suriye arasındaki merkezi geçiş noktasını bombaladığını aktardı. Irak kaynaklarına göre şu ana kadar Haşdi Şabi güçlerine mensup 2 kişi şehit oldu.

 

ABD geçtiğimiz haftalarda Irak'ta Haşdi Şabi Güçleri'nin mevzilerine benzer saldırılar gerçekleştirmişti ancak bu saldırılar bu geceki saldırılar kadar kapsamlı değildi. Belirtmek gerekir ki ABD, Irak'ın resmi güçlerini hedef alarak bir kez daha bu ülkenin ulusal egemenliğini ihlal etmiş oldu. Bu saldırılar Başbakandan diğer tüm birimlerdekilere kadar Iraklı yetkililerin bu saldırılara karşı uyarılarda bulunduğu bir zamanda gerçekleşti.

Tesnim

Yorumlar