EMİR ABDULLAHİYAN'DAN ABD'YE GAZZE ELEŞTİRİSİ

İran Dışişleri Bakanı, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı savaşında ABD'nin ikiyüzlülüğü ve münafıklığı ile bölgedeki gerilimden bahsetti. 

Görüntülenme: 160 Tarih: 24 Ocak 2024 16:48
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN ABD'YE GAZZE ELEŞTİRİSİ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, çarşamba sabahı düzenlenen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki suçlarını kınadı ve Amerika'yı bu bölgede ateşkesin gerçekleşmesinin suç ortağı ve engeli olarak görüyordu.
Emir Abdullahiyan, Amerika'nın İsrail rejiminin suçlarını desteklediğini ve Güvenlik Konseyi'nin Gazze'deki soykırımı ve ateşkesi durdurmasını engellediğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nin Yemen'in ulusal egemenliğini ihlal ettiğini ve İsrail rejimini Gazze savaşını sona erdirmeye zorlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
İran diplomatik servisinin başkanı şöyle devam etti: "İnsani yardım Gazze'nin her yerine ulaşmalı. Deniz güvenliği küresel ticaret için kritik öneme sahiptir; ancak güvenlik birbiriyle bağlantılı bir kavramdır. Gazze'deki soykırımın durdurulması bölgenin güvenliğinin sağlanmasının anahtarıdır ve Amerika bunu engelliyor."

Öte yandan ABC News'e verdiği röportajda; Emir Abdullahiyan, Batı Asya'da geniş çaplı bir savaş riskinin arttığı konusunda uyarıda bulundu. Batı Asya bölgesinde gerilimin tırmanmasının ana nedeni olarak ABD'yi tanıtırken Washington, Siyonist rejimin Gazze'ye karşı savaşına destek vermeyi bırakırsa Netanyahu'nun 10 dakika bile dayanamayacağını söyledi.
Tesnim

Yorumlar