HAMAS TULKEREM EYLEMİNİ KUTLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Tulkerem’de kahramanca gerçekleştirilen eylemin işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarına doğal bir misilleme olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 145 Tarih: 24 Ocak 2024 17:58
HAMAS TULKEREM EYLEMİNİ KUTLADI

Hamas, dün (23 Ocak Salı) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, “Kahramanca gerçekleştirilen eylem işgal güçlerinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik saldırılarına ve katliamlarına verilmiş doğal bir cevaptır” dedi.
 

Bildiride, Tulkerem’in doğusundaki Annab kontrol noktasında ateş açma eylemi gerçekleştirdikten sonra şehit olan Kerim Neşet Selame’nin Hamas mücahitlerinden olduğu ifade edildi.
 

Kahraman mücahitlerin Filistin’in dört bir yanında halklarını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunmaya devam edeceklerini söyleyen Hamas, Siyonist savaş aletinin katlettiği çocukların ve masum sivillerin kanlarının işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler için lanete dönüşeceğini, işgalcilerin Filistin topraklarında huzur ve güven bulamayacaklarını belirtti.
 

Hamas Hareketi ayrıca Batı Şeria ve Kudüs’teki devrimci gençlere seslenerek, Filistin topraklarındaki işgal sona erip başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulana kadar işgale karşı her türlü direnişi tırmandırmalarını istedi.
 

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerem kentinin kuzeyinde yer alan Annab kontrol noktasında dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde Filistinli bir genç şehit oldu.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, şehit gencin 21 yaşındaki Kerim Neşet Kemal Ayyaş olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar