USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamas'ın üst düzey bir liderleri, Gazze savaşında Siyonist hedeflerin yenilgiye uğratıldığı tablonun her geçen gün daha da açık hale geldiğini belirtti ve bölgedeki gerilimin tırmanmasından Amerika'nın sorumlu olduğunu ve Filistin halkının başkenti Kudüs olan kendi bağımsız devletinin kurulmasından daha azına asla razı olmayacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 181 Tarih: 23 Ocak 2024 18:46
USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamas hareketinin üst düzey liderlerinden Usame Hamdan, dün Pazartesi gecesi düzenlediği basın toplantısında, işgalci düşmanla çatışmaya ilişkin son gelişmeleri ele aldı ve şunları söyledi: Nazi işgalcileri, Gazze'deki halkımıza yönelik vahşi saldırılarını ve soykırım savaşını 180'inci gününde de sürdürüyor ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan sivillere karşı en iğrenç suçları işliyor.

 

Düşmanın hedeflerinde uğradığı yenilgi tablosu her geçen gün daha belirgin hale geliyor

 

Hamdan: ‘Nazi düşmanının Amerika ve Batı'nın doğrudan katılımı ve desteğiyle teşvik ettiği savaşın üçüncü aşamasının geldiği durum hiç kimse için bir sır değil. İşgalcilerin masum halka karşı başlattığı savaşın tüm aşamaları, bu soykırım savaşının devamı ve tırmandırılmasından ve Gazze'deki sivillere yönelik acımasız intikamdan başka bir şey değildir.

İşgalci rejim, Gazze genelinde faşist saldırganlığını sürdürüyor ancak 108 gün süren bu barbar Siyonist-Amerikan savaşının ardından, düşmanın hedeflerinde uğradığı yenilgi tablosunun her geçen gün daha da belirgin hale geldiğini görüyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Bu Hamas lideri şunları vurguladı: Düşman hiçbir zaman kararlı Filistin milletinin iradesini yenemeyecek, direnişi yenemeyecek, halkımız asla topraklarını terk edemeyecek.

 

Aksa Tufanı operasyonu, Siyonist düşmanın Filistin davasını yok etme, tüm Filistin topraklarını işgal etme ve Mescid-i Aksa dahil kutsal mekanları Yahudileştirme planlarına karşı koymak için gerekli bir eylem ve haklı bir tepkiydi.

Usame Hamdan ayrıca şunları söyledi: Aksa Tufanı aynı zamanda Filistin milletinin işgalin şerrinden kurtarılması, bu insanların doğal haklarına kavuşturulması, dünyanın diğer milletleri gibi bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuşması, kendi kaderini tayin etme hakkına kavuşması ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurması çerçevesinde doğal bir adımdı.

 

Arap, İslam ve dünya kamuoyunun 7 Ekim 2023'te yaşananların gerçeğini anlaması için Aksa Tufanı operasyonunu böyle anlatıyoruz.

 

Gazze'nin kuzeyinde yarım milyondan fazla insan açlık nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya

Usame Hamdan, Gazze'nin savunmasız insanlarına karşı işgalciler tarafından işlenen barbar suçlara atıfta bulunarak şunları söyledi: Gazze Şeridi'nin kuzeyinde milletimizin yarım milyondan fazla çocuğu açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya ve her günlerini yiyeceksiz geçiriyorlar. Gazze'de, özellikle de Gazze'nin kuzeyinde bir insanın hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu yiyecek gerçekten yok.

 

Bu durum başta un olmak üzere insani yardım ve yeterli gıdanın bulunmamasından kaynaklanıyor ve Gazze Şeridi'nde yaşayan pek çok kişi hayatta kalabilmek için hayvan yemi öğütüp bunu yiyecek olarak kullanmak zorunda kalıyor.

Usame Hamdan şunları vurguladı: Gazze halkına karşı yürütülen soykırım savaşının sorumlusu tamamen işgalci Siyonist rejim ve Amerikan hükümetidir.

 

Dünya Sağlık Örgütü'nü de Gazze halkına yardım etmek için derhal harekete geçmeye, Gazze Şeridi'ni kıtlık bölgesi ilan etmeye ve bu felaket insani durumun devamını önlemek için ilgili taraflara baskı yapmaya çağırıyoruz.

 

Ayrıca UNRWA'dan insani sorumluluklarını üstlenmesini, başta kuzey bölgesi olmak üzere Gazze'nin her bölgesine yardım sağlanmasında üzerine düşen görevi yerine getirmesni, baskı, emir ve tehditlere boyun eğmemesini talep ediyoruz.

Bu Hamas lideri Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine seslendi ve Arap olmaları, Müslüman olmaları, insani değerler ve insanlık onuru taşımaları adına harekete geçerek Gazze'ye insani yardımın girmesi için bir geçit açılması konusunda ilgili taraflara baskı yapılmasını ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Filistin halkına yönelik kıtlık felaketinin devam etmesini önlemelerini.

 

Bölgedeki gerilimin tırmanmasından Amerika sorumludur

 

Usame Hamdan şunları vurguladı: Bugün Filistin'in kimliğini yok etmeye çalışan Siyonist bir terör rejimiyle karşı karşıyayız. Diğer taraftan da karşımızda işgalci rejimin suçlarla dolu imajını düzeltmeye ve suçlarını örtbas etmeye çalışan aldatıcı Amerikan hükümetini görüyoruz.

Bölgemizdeki normalleşme projeleriyle bu rejimi burada meşrulaştırmak ve Filistin ulusunun özgürlüğe ulaşma haklarını, kendi kaderini tayin etme ve bağımsız bir devlet kurma hakkını yok etmek istiyor.

 

Usame Hamdan, Joe Biden hükümetine seslendi ve şunları söyledi: Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekleme iddialarınız veya Gazze'de kendi silahlarınızın neden olduğu insani felaketten üzüntü duyduğunuzu ifade ettiğiniz sözler; diğer tüm tutumlarınız ve iddialarınız gibi yalandan başka bir şey değildir ve eğer doğru söylüyorsanız işgalci orduya silah ve askeri teçhizat göndermeyi, Gazze halkına yönelik uyguladığınız açlık ve soykırım politikasını bırakın. Bölgenin çeşitli bölgelerinde gerilimin tırmanmasından tamamen ABD hükümetini sorumlu tutuyoruz.

Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından daha azına razı olmayacağız

 

Hamdan, Yemen ulusunun ve liderliğinin Filistin halkını destekleme konusundaki cesur pozisyonlarına övgüde bulundu: Amerikan hükümetinin, Yemen'deki Ensarullah hareketinin adını terör listesine alma yönündeki düşmanca eylemini ve ayrıca Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığını şiddetle kınıyoruz.

 

Bu düşmanca eylemleri, Amerika'nın Kızıldeniz'i askerileştirme ve işgalcileri koruma konusundaki ısrarı ve bu rejimin suçlarını ve yaptığı saldırılarını Arap ve İslam milletinin üzerine atma çabası bağlamında değerlendiriyoruz.

Ayrıca Yemen, Lübnan, Irak ve Gazze'yi destekleyen tüm sahalardaki direniş savaşçılarına da şunları söyledi: Direnişimizi, mücadelemizi ve duruşumuzu sürdüreceğiz ve halkımız tarihi zaferlere imza attı ve bu sefer Allah'ın izniyle kesin bir zafere ulaşacaktır.

 

Usame Hamdan konuşmasının sonunda şunları vurguladı: Milletimiz üzerinde hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğimizi ve Kudüs'te tüm egemenliğiyle bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından daha azına asla razı olmayacağımızı açıkça söylüyoruz. Hiçbir dayanağı olmayan hayali bir Filistin varlığı yaratma çabaları başarıya ulaşamayacak ve bu tür hayali tekliflerde bulunanlara vakit kaybetmemelerini tavsiye ediyoruz.

Tesnim

Yorumlar