ESİR AİLELERİ NETANYAHU'YU HESAP VERMEYE ZORLUYOR

Gazze'de Filistin direnişinin elinde esir durumunda olan işgalcilerin ailelerini temsil eden komite, işgal hükümetinin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki ikametgahının önünde açık oturma eylemi düzenlemeye karar verdiklerini duyurdu.  

Görüntülenme: 235 Tarih: 23 Ocak 2024 22:41
ESİR AİLELERİ NETANYAHU'YU HESAP VERMEYE ZORLUYOR

Komite, 107 günden beri kesintisiz saldırılara maruz kalan Gazze bölgesinde tutulan yakınlarının hayatlarının kurtarılması için esir takası konusunda anlaşmaya varılması talebiyle bu oturma eylemini düzenleyeceklerini dile getirdi. 

Bu arada siyonistlere ait haber kaynakları işgal hükümetinde Maliye Bakanı konumunda olan aşırı ırkçı siyonist Bezalel Smotrich ile Gazze'deki esirlerin ailelerinden dördü arasında Tel Aviv'deki Güvenlik Bakanlığı'nın önünde sert bir kavga yaşandığına dair haberler yayınladılar. 

İşgal hükümetine karşı gösteri düzenleyenler dün (21 Ocak Pazar) akşam saatlerinde Tel Aviv'de işgal ordusunu yöneten sözde Savunma Bakanlığı'nın önündeki yolu kapatmışlardı. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları dün, elindeki işgalci esirlerin ailelerine yönelik bir mektup yayınlamıştı. Kassam Tugayları Arapça, İbranice ve İngilizce yayınladığı bu mektubunda; "Seçim sizin... Sağ ya da tabutlarla teslim alacaksınız. Hükümetiniz size yalan söylüyor ve vakit tükeniyor." ifadesine yer vermişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar