MOSSAD ESKİ BAŞKANI TAMİR PARDO'DAN YAHYA SİNVAR İTİRAFI

Mossad'ın eski başkanı ‘Eğer İsrail, esirlerinin güvenli bir şekilde geri dönmesini istiyorsa, oturup Yahya Sinvar ile anlaşmaktan başka seçeneği yok’ ifadelerini kullandı. 

Görüntülenme: 220 Tarih: 23 Ocak 2024 15:00
MOSSAD ESKİ BAŞKANI TAMİR PARDO'DAN YAHYA SİNVAR İTİRAFI

Mossad'ın eski başkanı Tamir Pardo, Siyonist rejimin ulusal televizyonu Kan'a verdiği röportajda şunları itiraf etti: Tel Aviv'in tutukluların serbest bırakılması için tutuklu değişim anlaşmasını imzalamaktan ve Hamas lideri Yahya Sinvar ile oturup anlaşmaktan başka seçeneği yok.

Pardo sözlerine şunları ekledi: İsrail, esirleri almadan savaşı bitiremez ama bu kişilerin serbest bırakılması ancak Sinvar kararıyla gerçekleşir ve onların serbest bırakılma koşullarını belirleyen tek kişi odur.

Pardo şunları söyledi: Öte yandan şunu da unutmamak gerekir ki, 136 kişinin cenazelerinin iadesiyle savaş biterse savaşı kaybeden ilk kez İsrail olacaktır.

Mossad'ın eski başkanı televizyon röportajında ​​şunları kaydetti: Eğer Yahya Sinvar öldürülürse, esirlerin serbest bırakılması için pazarlık yapacak kimsemiz kalmayacak. Vatandaşlara sırtımızı dönmenin büyük bir ihanet olduğunu unutmamalıyız. Yani Netanyahu esirleri görmezden gelmeye karar verdiyse ve onları tabutta geri almak gibi bir niyeti varsa, bunu halkın kulağına yüksek sesle söylesin.

Tamir Pardo şunları ifade etti: Netanyahu'nun gerçekleştirmeye çalıştığı yaklaşım, tamamen askeridir ve onun yaklaşımında siyasetten eser yok. Bu da İsrail için içinden çıkamayacağımız büyük bir felakete yol açacaktır.

Daha önce, Netanyahu'nun politikalarını sürekli eleştiren general Yitzhak Brik, Siyonist televizyonu Kanal 12'ye verdiği röportajda şunları duyurdu: Yüzlerce kilometre uzunluğunda binlerce tünel varken 1100 tünelin girişini yok ettikleri söyleniyor. Böyle bir sorunun gölgesinde Hamas'a karşı zafer kazanma ihtimali yok.

Brik şunları ekledi: Bu savaşı kazanmak mümkün değil, bu gerçeği kabul etmeli, övünmeyi ve biz, biz deme destanını tekrarlamayı bırakmalıyız. Bugün Hamas'ı yok etmek çok zor ama esirleri geri vermek daha kolay.

tesnim

Yorumlar