KETAİB-İ HİZBULLAH'TAN BAĞDAT YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Irak direniş grubu, İsrail işgal rejiminin son dönemde gerçekleştirdiği saldırılara yanıt olarak İran’a “doğrudan misilleme” çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 250 Tarih: 23 Ocak 2024 03:31
KETAİB-İ HİZBULLAH'TAN BAĞDAT YÖNETİMİNE ÇAĞRI

El-Şafak sitesinin haberine göre, Suriye’deki son İsrail saldırısında hayatını kaybeden İranlı askeri danışmanlar için taziye dileklerinde bulunan Kataib-i Hizbullah’ın askeri yetkilisi Ebu Ali el-Askeri, Bağdat’a “Siyonist vahşete sert, şiddetli ve doğrudan yanıt verme” çağrısında bulundu.

Direniş yetkilisi, İsrail’in caydırılması için bu tarz bir yanıtın verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Bağdat’taki hükümet yetkililerine “Düşmanların elinde araç haline gelmeyin” uyarısında bulunan Ebu Ali el-Askeri, İslami Direniş gruplarının, “Gazze halkını destekleme ve ABD güçlerini ülkeden çıkarma misyonları çerçevesinde belirlenen hedeflere ulaşılana kadar düşman kalelerini hedef almaya devam edeceğini” söyledi.

Direniş hareketi yetkilisi açıklamasının başka bir yerinde, ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed üssüne cumartesi günü çok sayıda füze ile gerçekleştirilen saldırı hakkında da bilgi verdi.

Saldırıda yaralanan ABD askerinin, Amerikan Patriot füzeleri tarafından yaralandığını kaydeden Ali el-Askeri, endişelerini dile getirenlere, ABD’nin düşmanca eylemlerini kınama çağrısında bulundu.

YDH

Yorumlar