PENTAGON'DAN İTİRAF

Pentagon, Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerini hedef alan füze saldırılarında yaklaşık 70 Amerikan askerinin yaralandığını ve sayının artabileceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 202 Tarih: 22 Ocak 2024 17:16
PENTAGON'DAN İTİRAF

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım harekatının etkileri bölgede hissedilmeye devam ederken Irak ve Suriye'deki Amerikan üslerini hedef alan füze saldırılarında yaklaşık 70 Amerikan askerinin yaralandığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Sabrina Singh, yaptığı açıklamada son üç ayda Irak ve Suriye'de Amerikan askerlerine yönelik olarak 57'si Irak'ta, 83'ü Suriye'de olmak üzere 140 saldırı düzenlendiğini söyledi.

Singh, saldırılarda 70'e yakın ABD askeri personelinin travmatik beyin hasarı da dahil olmak üzere yara aldığını, ancak bir avuç asker dışında tamamının nispeten hızlı bir şekilde görevlerine dönebildiğini belirtti.

Irak'ın batı çölünde yer alan Ayn el-Esed Hava Üssü şu anda ağırlıklı olarak Irak güçleri tarafından kullanılıyor ancak hala bir Amerikan birliği bulunuyor. Toplamda Irak'ta 2 bin 500, Suriye'de ise 900 ABD askeri bulunuyor.

New York Times (NYT) gazetesine konuşan Amerikalı yetkililer, ilk bilgilerin kabataslak olduğunu ve Irak'taki askeri yetkililerden gelen zayiat raporlarının komuta zincirine iletilmesiyle yaralı sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan Irak Başbakanı Muhammed el-Sudani'nin askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, son saldırıalrda bir Irak askerinin de yaralandığı bilgisini paylaştı.

YDH

Yorumlar