YEMEN ULUSAL KURTULUŞ HÜKÜMETİ: SİYONİST REJİMİN TERÖR EYLEMLERİ DİRENİŞ EKSENİ'NİN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

İsrail rejiminin Şam’a yönelik dünkü saldırısına tepki gösteren Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti bir açıklama yayınladı. 

Görüntülenme: 216 Tarih: 22 Ocak 2024 20:47
YEMEN ULUSAL KURTULUŞ HÜKÜMETİ: SİYONİST REJİMİN TERÖR EYLEMLERİ DİRENİŞ EKSENİ'NİN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRECEK

İsrail tarafından Şam’a düzenlenen saldırı sonrası İranlı beş askeri danışmanın öldürülmesine tepki gösteren Yemen Ulusal Kurtarma Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, “bu terör eylemlerinin direniş ekseninin birliğini ve uyumunu güçlendireceğini” söyledi.

İsrail’in bu saldırıyı “korktuğu” için gerçekleştirdiğini söyleyen Sana Hükümeti şu açıklamalarda bulundu: “Bu saldırı, Siyonist rejimin, Gazze'deki Filistin halkına yönelik işlediği iğrenç suçlar ve toplu katliamlar nedeniyle içine düştüğü krizden çıkmak için yaptığı çaresiz saldırılardan biridir.”

Yemen Dışişleri Bakanlığı bu saldırıların "direniş ekseninin birliğini ve uyumunu güçlendireceğini ve Siyonist rejimin zorbalığına karşı koymak için bu eksenin gücünü artıracağını" bildirdi.

"Siyonist terör suçlarına cevabın yakın zamanda verileceğini" vurgulayan Sana, BM Güvenlik Konseyi'nden uluslararası barış ve güvenliğin korunması konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı “bölgedeki çatışmanın kapsamı genişlerse bunun sorumlusu Siyonist rejim ve destekçileri olacaktır.” dedi.

Sana Hükümeti son olarak, İran İslam Cumhuriyeti'ne taziyelerini sunarken, Suriye'nin egemenliğini savunmasını desteklediğini bildirdi.

İsrail rejimi dün, Suriye'nin başkenti Şam'ın batısında bulunan bir binaya hava saldırısı düzenlemiş ve bu saldırı sonucu İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü mensubu beş askeri danışmanla birlikte Suriyeli askeri yetkililerden de hayatını kaybedenler olmuştu.

YDH

Yorumlar