SİYONİST YETKİLİLERDEN HAMAS İTİRAFI

İsrailli yetkililer, Gazze'deki kapsamlı operasyonlara rağmen Hamas'ı yok etme hedefine ulaşamadıklarını söylüyor. 

Görüntülenme: 127 Tarih: 21 Ocak 2024 09:46
SİYONİST YETKİLİLERDEN HAMAS İTİRAFI

Amerikalı yetkililerin tahminlerine göre, Hamas'ı yok etme hedefine ulaşılamadığı gibi, Hamas'ın hâlâ İsrail güçlerine yönelik saldırılarını aylarca sürdürebilecek cephanesi var.

Wall Street Journal, Amerikan istihbaratına dayandırarak hazırladığı özel haberinde, İsrail kuvvetlerinin, Hamas üyelerinin ancak %20-30'unu yok ettiğini, bu rakamınsa İsrail'in, bu grubu ortadan kaldırma amacına ulaşamadığını gösterdiğini bildirdi. Gazete yer alan habere göre, bu durum, Gazze Şeridi'ni harabeye çeviren aylarca süren İsrail saldırılarına karşı Hamas’ın direnişini gösteriyor.

Amerikan gazetesi, İsrailli yetkililerin, İsrail'in Gazze'deki kapsamlı hava ve kara operasyonlarına rağmen Tel Aviv'in Hamas'ı yok etme hedefine ulaşılamadığını itiraf ettiğini açıkladı.

Askeri analistler, Hamas üyelerinin İsrail rejiminin taktiklerine uyum sağladığını, daha küçük gruplar halinde faaliyet gösterdiğini ve İsrail ordusunun pusularından kurtulduklarını söylüyor.

İsrail rejiminin, “ABD'nin baskısı nedeniyle binlerce askerini Gazze'den çektiğini” iddia eden Wall Street Journal, buna rağmen askeri yetkililerin, Gazze'deki savaşın daha aylarca devam edebileceğini söylediğini aktarıyor.

Wall Street Journal haberin devamında, Hamas'ın devam eden varlığının İsrail rejimi için Hamas'ı yok etmeye yönelik savaş hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağı sorusunu gündeme getirdiğini vurguluyor.

ABD’nin, Hamas'ın, Gazze'deki son saldırılardan önce 25.000 ila 30.000 savaşçının yanı sıra binlerce polis ve diğer güçlere sahip olduğunu tahmin ettiği de haberde yer alan bilgiler arasında.

Wall Street Journal’e göre, bu ayın başlarında yayınlanan ve gizli bir rapora dayanan ABD’nin bu istihbaratı; ele geçirilen iletişim bilgileri, Gazze'de bırakılan enkazların analizi, Gazze Şeridi'nden insansız hava araçlarıyla toplanan bilgiler ve İsraillilerden gelen istihbarat yoluyla elde edildi.

Yine aynı haberde, İsrail ordusunun, savaşın başlamasından bu yana yaklaşık 9.000 Hamas üyesinin öldüğünü ve bunların 1.000'den fazlasının 7 Ekim saldırısında öldürüldüğünü düşündüğü söyleniyor. Söz konusu rakamınsa toplam Hamas güçlerinin yaklaşık yüzde 30'unu oluşturduğu tahmin ediliyor.

Wall Street Journal, haberin devamında, Hamas'ın direnişinin ve dayanıklılığının bir başka göstergesi de Gazze’nin büyük bir bölümünün yıkılmasına rağmen, İsrailli yetkililer ve bazı Filistinliler tarafından da doğrulandığı gibi, Gazze'nin kuzeyinde görülmesidir dedi. Gazete, Hamas'ın hâlâ bir polis gücü olduğunu ve acil servis güçlerinin bu grubun otoritesini göstermeye devam etmek için Gazze şehrinin sokaklarında devriye gezdiğini bildirdi.

YDH

Yorumlar