KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

İsrail'deki mevcut krizin sorumlusunun Netanyahu olduğunu söyleyen İsrail medyası, onu "başarısız bir lider" olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 133 Tarih: 21 Ocak 2024 19:00
KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

"Netanyahu döneminde Filistinlilerle barışın ve İsrail'in yanında bağımsız bir devlet kurma hayalinin mümkün olmadığını" yazan Times of Israel gazetesi, Netanyahu'yu Tel Aviv'deki mevcut krizden sorumlu olan "başarısız bir lider" olarak nitelendirdi.

Times of Israel'in Netanyahu'nun iktidarının devam etmesinin tehlikelerine ilişkin haberinde, "Netanyahu'nun, yumruklarıyla, çarpık politikalarıyla ve kötü karakteriyle sebep olduğu şeyi onarabileceği fikri bir yanılsamadır. Devam etmesi, İsrail'in geleceğini tehlikeye atmaktadır" denildi.

Netanyahu'nun iki devletli çözümden bahsetmesinin hiçbir işe yaramadığını ve buna inanılmaması gerektiğini i vurgulayan İsrail medyası, "Bu aşamada Amerikalılar, Netanyahu'nun sözünün veya taahhüdünün hiçbir değeri olmadığını bilmeli. Çevresindekiler bile ona yalancı ve ahlaksız diyor.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in geçtiğimiz hafta perşembe günü düzenlediği basın toplantısında "çatışmalardan kurtulmak için Filistin devleti kurulması" yönündeki sözlerine yanıt veren Netanyahu, “dostlarımıza bile hayır diyebilmemiz gerekiyor” demişti.

İsrail başbakanının Beyaz Saray'ın bu fikrine karşı çıkmasının ardından Benyamin Netanyahu'nun politikalarına karşı Joe Biden tarafından Kongre'de yeni bir Amerikan girişimi başlatıldığı bildirildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, "ABD'nin iki devletli çözüme ulaşma çabasından vazgeçmeyeceğini" belirtti.

The Times of Israel, haberin son bölümünde Amerikalılara şöyle seslendi: "İsrail halkının Netanyahu'ya körü körüne güvenmesinin yarattığı hayal kırıklığını anlamışsınızdır. Ertesi gün, sadece savaş sonrası gelişmelere değil, Netanyahu'nun yarınına da gönderme yapan bir ifadedir.”

YDH

Yorumlar