SİYONİST ORDU GAZZE'DE MEZARLIKLARI TAHRİP EDİYOR

Amerikan CNN televizyonu, uydu ve video görüntülerine dayanarak işgal güçlerinin savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde en az 16 mezarlığı tahrip ettiğini ortaya çıkardı. 

Görüntülenme: 146 Tarih: 21 Ocak 2024 04:41
SİYONİST ORDU GAZZE'DE MEZARLIKLARI TAHRİP EDİYOR

Mezarlıklar ve benzeri dini mekânların tahrip edilmesinin askeri amaçlar için kullanılması gibi istisnai durumlar haricinde uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken CNN, askeri uzmanların “İsrail’in eylemleri savaş suçu sayılabilir” dediklerini aktardı.
 

İşgal ordusu sözcüsü, CNN’in koordinatlarını verdiği 16 mezarlığın neden tahrip edildiğini açıklayamadı.
 

Video ve uydu görüntülerinin incelenmesi sonucu işgal ordusunun birçok mezarlığı toplanma alanına dönüştürdüğü, geniş mesafelerde arazi tesviyesi yapıp toprak yığınlarından barikatlar oluşturduğu tespit edildi.
 

Gazze kenti Şucaiyye Mahallesi’nde mezarlık alanında işgal ordusuna ait askeri araçların olduğu ve alanın dört yönünün de toprak yığınlarıyla çevrili olduğu görüldü.
 

Yerel medya kaynakları, Şucaiyye Mezarlığı’nın orta bölümünün savaştan önce düzlendiğini belirtirken, uydu görüntülerinde 10 Aralık’tan sonra mezarlığın diğer bölümlerinde de arazi tesviyesi yapıldığı ve işgal askerlerinin bulunduğu açıkça tespit edildi.
 

Bu arada, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde kara operasyonuna başladıktan sonra Filistinli şehitlere ait mezarları kasıtlı olarak tahrip ettiği ve bazı şehitlerin naaşlarını çaldığı ifade edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar