HİZBULLAH'IN SAVAŞ TAKTİKLERİ SİYONİST ORDUNUN KAFASINI KARIŞTIRIYOR

Hizbullah'ın taktik meydan okumaları İsrail rejimi ordusunun komuta kademesinin kafasını karıştırıyor. 

Görüntülenme: 168 Tarih: 21 Ocak 2024 17:22
HİZBULLAH'IN SAVAŞ TAKTİKLERİ SİYONİST ORDUNUN KAFASINI KARIŞTIRIYOR

Ynetnew sitesinde yer alan Yossi Yehoshua imzalı habere göre, Hizbullah'ın taktik meydan okumaları İsrail rejimi ordusunun komuta kademesinde kafa karışıklığına yol açıyor.

Yehoshua, yakın zaman öncesine kadar barış ve huzur içinde bir belde olan Celile'nin bugün itibariyle tanklar, askerler. subaylar ile dolu askeri bir bölgeye dönüştüğünü ve bölgenin normale nasıl dönebileceğinin bilinmediğini söylüyor.

Yehoshua'ya göre Kuzey Komutanlığı'nın amacı bölge halkını korumak olmasına ve kurulan pek çok yeni askeri noktaya rağmen ordu bunu sağlamayı başaramamış halde.

İsrail rejimi ordusunun Hizbullah'ın dayattığı angajman kurallarını aşmamak için son derece dikkatli davrandığını ama bunun da bir fayda sağlamadığını vurgulayan Yehoshua, 7 Ekim'de zedelenen caydırıcılık dengesinin iyice bozulduğunu söylüyor.

Hizbullah ile İsrail rejimi arasındaki çatışmanın geçmişe göre temel bir farkının da bulunduğuna işaret eden Yehoshua, bu farkın çatışma alanı olduğunu ifade ediyor. Yehoshua, geçmişte çatışmanın Lübnan içinde gerçekleştiğini, Hizbullah'ın temelde savunma pozisyonunda olduğunu ancak bugün çatışma alanının İsrail rejiminin egemenliği altındaki bölgelere dönüştüğünü, İsrail'in savunma pozisyonunda olduğunu söylüyor.

Yehoshua'ya göre, İsrail rejimi ordusu komuta kademesinin korkulu rüyası Hizbullah'ın özel Rıdvan kuvvetlerinin bölgeyi işgal etmesi. Ordunun şu anki temel planı Rıdvan kuvvetlerini olabildiğince bölgeden uzak tutmaktan ibaret zira Gazze'deki HAMAS ile kıyaslandığında Hizbullah kuvvetleri çok daha organize, donanımlı, tecürebeli ve saldırıya hazır halde.

Yehoshua İsrail rejimi ordusunun bu bölgeye son derece tecrübeli subaylarını gönderdiğini ancak henüz bir netice almaktan uzak olduklarını söylüyor. Bunun sebebine dair ordu içindeki görüşlerden birinin de Hizbullah'ın Şii ideolojisi olduğunu ifade eden Yehoshua, İsrail rejimi ordusunun yersiz riskleri en aza indirerek çatışma alanına dahil olduğunu, buna mukabil Hizbullah'ın son derece kararlı olduğunu ve Gazze'ye yönelik saldırılar bitmeden çatışmayı durdurmayacağını açıkladığını ve yine bu kararında sebat gösterdiğini söyleyen bir subaydan bahsediyor.

YDH

Yorumlar