SİYONİST ORDUNUN ŞAM'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 4 İRANLI ASKERİ DANIŞMAN ŞEHİD OLDU

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu, siyonist rejim güçlerinin Şam'a düzenlediği hava saldırısı sonucunda 4 İranlı askeri danışmanın şehit olduğunu duyurdu. 

Görüntülenme: 672 Tarih: 20 Ocak 2024 20:17
SİYONİST ORDUNUN ŞAM'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA 4 İRANLI ASKERİ DANIŞMAN ŞEHİD OLDU

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları halkla ilişkiler bürosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Vahşi ve katil Siyonist rejim bir kez daha Suriye'nin başkenti Şam'a saldırdı.

Saldırgan ve gaspçı rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Suriye kuvvetlerinden bazı askerler  ve İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları'ndan 4 askeri danışman şehit oldu.

Suriye'deki Kudüs Gücü'nün istihbarat komutanı Hacı Sadık Ümidzade'nin, Amerikalıların Suriye'den çıkarılması amacıyla düzenlenen operasyonların tasarlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu söyleniyor. Yedi ay önce Amerikan gazetesi Washington Post, özel bir haberinde, Sadık Ümitzade'den Amerikan kuvvetlerine karşı düzenlenen operasyonların planlanmasının ardındaki beyin olarak bahsetmişti.

Bu saldırının İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu'nun Erbil'deki MOSSAD merkezine düzenlediği füze saldırısının ardından gelmesi dikkat çekti. 

Siyasi gözlemciler, ırkçı İsrail'in bu saldırısının, İran'ın geçtiğimiz günlerde Suriye, Irak ve Pakistan'da vurduğu hedeflerin siyonist rejimle bağlantılı olduğunu ortaya koyduğunu belirttiler. 

tesnim/kudusgunu

Yorumlar