MUHAMMED ABDUSSELAM: YEMEN'İN OPERASYONLARI DURMAYACAK

Yemen'deki Ensarullah hareketinin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam, ABD'nin Yemen'deki pozisyonlara yönelik saldırganlığını haksız olarak nitelendirdi. Yemen'in bu saldırılara tepkisinin devam edeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 134 Tarih: 20 Ocak 2024 15:05
MUHAMMED ABDUSSELAM: YEMEN'İN OPERASYONLARI DURMAYACAK

Abdulsselam Reuters haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi:mYemen silahlı kuvvetleri yalnızca işgal altındaki Filistin limanlarına doğru hareket eden İsrail gemi veya gemilerini hedef alıyor ancak ABD'nin bu hatta girmesi gerilimi artırdı ve Amerikan saldırıları kanunlara aykırı.

Ensarullah'ın sözcüsü ayrıca şunları söyledi: Amerika'nın bu konudaki tutumu dünyayı değil, İsrail'i korumaktır. ABD'nin gerçekleştirdiği saldırılar, Yemen egemenliğinin açık bir ihlali ve ülkemize yönelik tehlikeli bir saldırıdır. Yemen halkının yaptığı ilk şey, işgal altındaki Filistin'e doğru ilerleyen İsrail gemi ve donmalarını hedef almak oldu. Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları, 3 ayı aşkın süredir Gazze'de Siyonist rejimin saldırısı altında kalan Filistin halkıyla dayanışma amacıyla yürütülüyor.

İsrail gemilerinin hareketini engellemeye devam ediyoruz

Abdusselam şöyle devam etti: Ensarullah gerilimi tırmandırmaya çalışmıyor. Bir damla kanın dahi akmadığı, fazla maddi zararın oluşmadığı bir dizi çatışma kuralı oluşturduk. Bu kuralların amacı dünya ülkelerine baskı yapmak değil, sadece İsrail'e baskı yapmaktı. Yemen de düşmanın saldırganlığına karşılık vermekte ve işgal altındaki Filistin'e giden İsrail gemi ve donanmaların hareketini önleme konusundaki tavrını sürdürmekte ısrar etmektedir ve bu durum Amerika'nın (Yemen'e yönelik) saldırıları ve Gazze'ye yönelik Siyonist saldırganlık duruncaya kadar devam edecektir.

Yemen'in Filistin halkını destekleme kararı bağımsız bir karardır

Muhammed Abdusselam, Yemen ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere de değinerek şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz olduğunu inkar etmiyoruz. Biz de bu ülkenin askeri, deniz, hava, inşaat ve altyapı alanlarındaki tecrübelerinden faydalanıyoruz. Ancak Yemen'in Filistin halkını desteklemek için aldığı karar bağımsız bir karardı.

Bu karar, sadece Yemen'e değil, tüm bölge halkına uygulanan yoğun bir kamuoyu baskısının ardından alındı; Bölge yönetimlerinden ve liderlerinden Siyonist düşmanın Gazze'deki saldırganlığına ve Filistin halkının katledilmesine karşı ciddi bir duruş sergilemelerini isteyen halkın duruşuydu bu.

Suudi Arabistan ve BAE ABD saldırılarını desteklemediği sürece onlara karşı herhangi bir işlem yapmayacağız

Ensarullah hareketinin bu yetkilisi şunları söyledi: Düşmanın saldırganlığına cevap verme konusundaki konumumuz istikrarlı olup, bölgede istikrar talep eden ve gerginlik yaratılmasını kınayan bazı ülkelerin tutumunu olumlu değerlendiriyoruz, Yemen de İsrail'in yürüttüğü savaşın kapsamının genişlememesini destekleyen ülkelerden biridir.

Suudi Arabistan ve BAE bu prensibe bağlı kaldığı sürece savaşın kapsamı dışında kalacaklar, Amerika'nın Yemen'e yönelik saldırılarına katılmadıkları veya bu saldırıları desteklemedikleri sürece onlara karşı herhangi bir eylemde bulunmayacağız..

Muhammed Abusselam şunları söyledi:  Suudi Arabistan ve BAE'den, Kızıldeniz'in askerileştirilmesini veya bölgede askeri güç bulunmamasını reddedecek şekilde konumlarını belirlemelerini istiyoruz.

Kızıldeniz bölgesindeki ülkelerin hiçbirinin ABD koalisyonuna katılmadığını gördük. Bu koalisyon bölgemize Batı tarafından getirildi ve dolayısıyla bu koalisyonun tüm bölge ülkeleri için tehdit olduğuna inanıyoruz ve bu ülkeler arasında Suudi Arabistan ve BAE de var.

Yemen, bölgenin güvenlik ve istikrarını destekleme yönündeki konumuna bağlı kalacak

Abdusselam şöyle devam etti: Ensarullah, bölgenin güvenlik ve istikrarını destekleme yönündeki tavrını sürdürüyor ve biz ABD ve İngiltere'nin saldırılarına yanıt vereceğiz. Bahreyn'in Amerikan koalisyonuna katılımı konusunda şunu da söylemeliyiz.

Bahreyn'in bir rejim olarak ya da bu koalisyonun bir katılımcısı olarak önemli bir rol oynamadığına inanıyoruz. Bunun cevabını vermek gerekirse sadece Bahreyn'deki Amerikan üsleri hedef alınacaktır.

Ensarullah sözcüsü, konuşmasının sonunda Yemen ile Suudi Arabistan arasında sağlanan ateşkese dikkat çekerek şunları duyurdu: Bu ateşkes devam ediyor ve Suudi yetkililerle olumlu ilişkilerimiz var. Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki ateşkes kalıcı ve süreklidir, bu yönde çabalarımızı sürdüreceğiz.

tesnim

Yorumlar