İRAN'IN ERBİL'E DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA MOSSAD'IN STRATEJİK ORTAĞI AJİ EMİN'İN DE ÖLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLDÜ

Tesnim muhabirinin aldığı bazı haberler, Mossad'ın Kürdistan bölgesindeki stratejik ortağı Aji Emin'in muhtemelen öldüğüne işaret ediyor. 

Görüntülenme: 310 Tarih: 17 Ocak 2024 19:11
İRAN'IN ERBİL'E DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA MOSSAD'IN STRATEJİK ORTAĞI AJİ EMİN'İN DE ÖLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLDÜ

Dün gece Devrim Muhafızları Ordusu, İran'da veya İran çıkarlarına ve komutanlarına karşı gerçekleştirilen son terör eylemlerine karşı verdiği yanıtlardan birinde nokta füzeleri kullandı ve Mossad'ın Irak'ın Kürdistan bölgesindeki karargâhı ve Mossad'ın bazı stratejik ortaklarının bulunduğu yerler toprak yığınına döndü.

Hedeflerden birinde Mossad'ın önde gelen mevkidaşlarından Pişrev Dizei öldürülmüştü ve bu ölüm bugün Kürdistan bölgesi medyası tarafından resmen doğrulandı.

Ancak diğer haberler, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Yüksek Güvenlik Konseyi Başkanı "Aji Emin" lakaplı "Süleyman Emin Nadir" isimli bir kişinin de bu saldırılarda öldürülmüş olma ihtimalini ciddi şekilde gündeme getiriyor.

Aji Emin, Irak Kürdistanı Güvenlik Konseyi'nin vekili ve Mossad'ın bölgedeki en önemli işbirlikçilerinden biri, İran'daki bazı terör operasyonlarını yöneten şehit Fahrizade suikastı, Aji Emin'in rol oynadığı terör eylemlerinden biridir.

Öldüğü yönündeki haberlere rağmen Kürdistan Bölgesi'ndeki bazı medya kuruluşları onun ölmediğine dair açıklamalar ve yazılı haberler yayınladı. Ancak tüm bu haberlerin yazılı olması ve şu ana kadar kendisine ait herhangi bir videonun yayınlanmamış olması, onun muhtemelen öldüğü şüphesini daha da ciddi hale getiriyor.

tesnim

Yorumlar