YEMEN ABD GEMİSİNİ VURDU

Yemen ordusu, Amerika’ya ait bir gemiyi Aden Körfezi’nde füzelerle vurduğunu ve operasyonların devam edeceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 303 Tarih: 16 Ocak 2024 16:10
YEMEN ABD GEMİSİNİ VURDU

Yemen ordu sözcüsü General Yahya Seri, bugün yerel saatle 21.30’da yaptığı açıklamada, Amerika’ya ait bir geminin çok sayıda füzeyle vurulduğunu söyledi.

General Yahya Seri, yemen ordusunun Aden Körfezi’nde bugün yaptığı operasyonun İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne ve Amerika ile İngiltere’nin de Yemen’e yaptığı saldırıya cevap olarak düzenlendiğini ifade etti.

Yemen ordusunun Aden Körfezi'nde bir Amerikan gemisine uygun sayıda deniz füzesi ile bir askeri bir operasyon gerçekleştirdiğini ve geminin tam isabetle vurulduğunu belirten Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin Yemen’e yapılan saldırıya katılan tüm Amerikan ve İngiliz gemileri ile savaş gemilerini düşman hedefleri olarak gördüğünü söyledi.

Yemen ordusunun ABD ve İngiltere'nin saldırılarına mutlaka cevap vereceğini ve yeni bir saldırının da cevapsız ve cezasız kalmayacağını belirten General Yahya Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, saldırganlık duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar askeri operasyonlarını sürdürmeye ve İsrail'in Kızıldeniz'deki seyrini engelleme kararını uygulamaya devam edecek” dedi.

YDH

Yorumlar