ENSARULLAH ÜYESİ ALİ EL KAHUM: ABD VE İNGİLTERE AĞIR BİR BEDEL ÖDEYECEK

Ensarullah yetkilisi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenledikleri saldırıdan dolayı ağır bir bedel ödeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 321 Tarih: 16 Ocak 2024 16:00
ENSARULLAH ÜYESİ ALİ EL KAHUM: ABD VE İNGİLTERE AĞIR BİR BEDEL ÖDEYECEK

El-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Ensarullah üyesi Ali el-Kahum, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e açıkça savaş ilan ettiğini ve saldırganlıklarının bedelini ağır ödeyeceklerini belirtti.

Yemen’in misillemesi ve stratejik caydırıcılık eylemlerinin sonucunda bu iki ülkenin ağır bir bedel ödeyeceğini vurgulayan el-Kahum, saldırıların daha önce bombalanmış yerleri hedef aldığını ve etkili olmadığını kaydetti.

Hem ABD hem de İngiltere'ye seslenen el-Kahum, “Saldırganlığınızla cehennemin kapılarını kendinize açtınız” dedi.

Ensarullah yetkilisi açıklamasının devamında, Yemen’in kararlı olduğunu ve Sana tarafından, “Vaat edilen fetih ve kutsal Cihat” savaşına adım atılacağını vurguladı.

el-Kahum, Yemen’in hükümeti, liderliği, silahlı kuvvetleri, askeri kapasitesi ve halkıyla zafere kadar Gazze’yi destekleyeceğinin altını çizdi.

Ali el-Kahum ayrıca, Biden'ın Yemen'i "terörist" bir varlık olarak etiketleme çabasının, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırganlığı çerçevesinde geldiğini açıkladı.

Yemen Ulusal Delegasyon Başkanı Muhammed Abdusselam da sosyal medya hesabı üzerinden Sana’ya yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Abdusselam, “Amerika'nın Yemen'e yönelik saldırganlığı, Yemen Silahlı Kuvvetleri’ni Filistin halkını destekleme yönündeki dini, insani ve ahlaki taahhütlerini yerine getirmekten alıkoymayacak.” dedi.

Muhammed Abdusselam ayrıca, Gazze’ye yönelik saldırılar sona erene ve Gazze'deki abluka kaldırılana kadar işgal altındaki Filistin limanlarına giden İsrail gemilerinin hedef alınacağını belirtti.

YDH

Yorumlar